Театральний майдан: лучани висловили свою підтримку Франції

15 Листопада 2015, 19:10
3051

У центрі міста вшанували загиблих внаслідок терактів, які трапилися 13 листопада у Парижі.

Лучани вирішили у такий спосіб підтримати Францію та сказати своє «ні» політиці мультикультуралізму у Європі.

Акція відбулася у неділю, 15 листопада, на Театральному майдані біля пам’ятника Лесі Українки.

Лідер громадського руху «Іскра» Андрій Отченаш розповів, що дійство на площі відбувалося з кількох причин.

«Ця акція проводиться з двох причин.  Перша – пом’янути жертв терактів у Парижі. А друга – довести українцям,  що політика Європи, політика мультикультуралізму довела до того,  що зараз  є 150 загиблих у Франції. Тобто, в принципі,  якщо ми будемо дальше рухатися за політикою Європейського союзу,  то ми можемо стати своєрідним шлаком для Європи і сюди будуть присилати всіх мігрантів,  яких  тільки можна з Сирії,  з Лівії і тому подібних  країн. Відомо, що немало з тих мігрантів виявилися не бідними хлопчиками,  а радикальними солдатами», зазначив Андрій Отченаш.

У акції взяли учать молоді активісти та пересічні лучани. Під час дійства на майдані лампадками виклали кельтський хрест, як символ християнської Європи.

Окрім того, організатори зауважили, що французи завжди підтримували Україну і матеріально, і морально, то ж  було б ганебно не висловити свого співчуття французькому народу.

Наприкінці акції присутні хвилиною  мовчання вшанували пам'ять загиблих під час терактів у Франції, а також українських вояків, які поклали своє життя, захищаючи кордони нашої держави на сході.

Лучани поки що не остерігаються подібних інцидентів у рідному місті. Проте кажуть,  що український уряд давно повинен був ввести воєнний стан в Україні для надійнішого захисту своїх громадян.

«До Луцька ще далеко, проте тероризм немає кордонів. Наша країна знаходиться у стан війни, то нехай влада вирішує цю ситуацію більш радикально, як це зробила Франція», – розповів лучанин Анатолій.
















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром