У Городищенській громаді закликали вживати фемінітиви

09 Листопада 2020, 16:43
У Городищенській громаді заликали вживати фемінітиви 2991
У Городищенській громаді заликали вживати фемінітиви

У Городищенській ОТГ долучилися до святкування Дня української писемності та мови.

Про це йдеться на сайті громади.

Місцева бібліотекарка Галина Панасюк провела захід, до якого долучилися працівники й працівниці Городищенської сільської ради. Говорили про багатство української мови, розгадували ребуси, читали скоромовки, утворювали прислів’я.

Координаторка з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильства за ознакою статі Галина Бакош пропагувала серед апарату ради вживання фемінітивів у назвах професій, розповівши про способи їх творення за допомогою відео. Учасники та учасниці заходу навчилися утворювати фемінітиви від маскулінітивів та спільно розв’язали цікавий тест на цю тему.

Галина зазначила, що фемінітиви допомогають жінкам стати більш видимими у суспільстві.

«Це зовсім не нові слова в українській мові, бо вони вже давно у вжитку.  Хоча багато хто вважає, що їх використання – це приниження ролі жінки, а іменник чоловічого роду ніби «підіймає»  її до рівня чоловіка. Думати так є абсолютним абсурдом, адже вживання фемінітивів, навпаки, демонструє, що жінка є повноцінно суб’єктною в усіх процесах діяльності», – додала посадовиця.

Читайте такожПід стінами ОДА у Луцьку вимагають відставки Шкарлета




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024