Опитування виборців прийняли за підкуп

15 Листопада 2015, 15:22
3370

У соціальній мережі поширили інформацію про те, що нібито на одній із дільниць підкуплюють виборців, однак при перевірці вона не підтвердилася.

Про це у неділю, 15 листопада, повідомили на сторінці «Народного контролю Волинь»  у Facebook.

За їхньою інформацією, станом на 13:00 не було зафіксовано суттєвих порушень. З одиничних випадків, на виборчу дільницю №07086 спостерігач кампанії «Контролюємо вибори» не зміг потрапити на ранкове засідання, оскільки було зачинене приміщення. Проте згодом все-таки його пустили на дільницю.

На виборчу дільницю №07082 член комісії показував виборцю на бюлетені, де слід голосувати, на що голова дільничної виборчої комісії зробив зауваження.

Також на деяких дільницях відсутні зразки виборчих бюлетенів на інформаційному стенді, які необхідні для ознайомлення виборців.

На багатьох виборчих дільницях проводять екзит-поли. Опитують лучан щодо їхнього волевиявлення представники Київського міжнародного інституту соціології та Асоціації молодих політологів та політиків.

Щодо інформації, яка була поширена у мережі, що нібито на одній із дільниць відбувається підкуп виборців. При виїзді мобільної групи інформація не підтвердилася. Припускають, що можливо переплутали анкети екзит-полу із конвертами з грошима.

Нагадаємо, що у Луцьку 15 листопада під час другого туру виборів міського голови громадський рух «Народний контроль» спільно із організацією «Всеукраїнський Комітет Народного Контролю» проводять кампанію «Контролюємо вибори».

На 90% звичайних виборчих дільниць діють представники кампанії. До кінця дня голосування планують охопити 100% ВД спостерігачами.

Щодо порушень телефонувати на гарячу лінію громадської кампанії «Контролюємо вибори» – 067-416-50-86.

Зазначимо, що по місту працюють три мобільні групи «Контролюємо вибори» щодо виявлення та усунення порушень.

Коментарі
15 Листопада 2015, 20:55
Неділя,15-е, отримую в поштовій скринці (пр. Молоді) *Хроніки Любарта* - за 12-е, з передовицею та фото *пацана*. Десь не там у нас шукають порушення....
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром