У місті вибори контролюють столичні силовики

15 Листопада 2015, 14:46
2957

На Волині під час другого туру виборів працюють представники Генпрокуратури та головного управління СБУ.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі прокуратури області.

Правоохоронці обіцяють докласти максимум зусиль, аби процес волевиявлення відбувався відповідно до чинного законодавства.

Силовики стверджують, що під час проведення першого туру виборів на Волині були допущені правопорушення. Незаконно використовувались та приховувались виборчі бюлетені, з грубими порушеннями складалися протоколи про підрахунок голосів, здійснювався тиск на виборців з метою вплинути на результати голосування. Виявлені факти перешкоджання реалізації виборчих прав отримали належну правову оцінку.

Розслідується низка кримінальних проваджень, пов’язаних із виборчим процесом, встановлюються всі обставини подій, а також особи організаторів цих правопорушень.

«Звертаємося до жителів міста і області із проханням дотримуватися під час голосування вимог закону, не вчиняти протиправних дій. Варто зазначити, що чинним законодавством передбачено жорстку відповідальність за порушення виборчого законодавства. Зокрема, за підкуп виборців передбачена кримінальна відповідальність аж до 7 років позбавлення волі. При цьому відповідати доведеться на лише тій особі, яка вчиняє протиправну дію – підкуп, а й тому, хто зголошується проголосувати в обмін на грошову винагороду», – закликали правоохоронці.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром