Луцьк, 23 червня: скорботна хода та боротьба зі сміттям, борщівником і боржниками

21 Червня 2015, 21:00
4327

Сьогодні була традиційна вівторкова нарада в нашого градоначальника Миколи Романюка. Стало відомо, що буде створена спеціальна комісія Луцької міськради, яка перевірятиме стан панельних будинків перед тим, як утеплювати. Мер дав доручення відновити роботу комісії із перевірки будівель. Відтепер панельні будинки можна буде утеплювати тільки після висновку комісії. 

Романюк доручив комунальникам протягом місяця дати пропозиції, щоби перейти до цивілізованого прибирання. Річ у тім, що прибудинкової території міста (особливо у приватних секторах) заставлені мішками із сміттями. Мешканці виствляють смітя просто на вулицю, щоб відходи забирали працівники ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс». "Потрібно «відійти від мішків». Ми ж можемо перейти до цивілізованого прибирання сміття", - наголосив Романюк.

Також Микола Романюк дав доручення екологам вирішити питання з наявністю в місті отруйної рослини – борщівника.

Сьогодні минає 74-та річниця з дня страти в’язнів луцької тюрми у 1941 році НКВСтами. Лише за дві ночі було розстріляно понад чотири тисячі осіб: когось підозрювали у шпигунстві, когось у націоналізмі, хтось не визнавав владу Рад. В пам'ять за загиблими відслужили панахиду і провели скорбатну ходу.

 

Аби зберегти пам’ять про цю трагічну дату, молодь влаштувала історичний флешмоб.

 

Кримські татари-переселенці шукають приміщення у Луцьку для випікання солодощів. За повідомленням Самооборони Волині, нацменшини, які постійно допомагають і печуть смачні солодощі, зокрема пахлаву для наших бійців, просять допомогти їм знайти невелике приміщення, хоча б одну кімнату з проведеною у приміщення водою, для їхньої повноцінної діяльності.

«Луцькводоканал» назвав найбільших боржників. Станом на 1 червня лучани заборгували КП «Луцькводоканал» за спожиті послуги водопостачання та водовідведення 6 мільйонів 025 тисяч гривень. Вашій увазі ТОП-10 проплат заборгованості за надані послуги водопостачання та водовідведення за травеь 2015 року.

За матеріалами волинських ЗМІ підготував Андрій Герасимчук

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром