На Театральному майдані відбудеться акція «Два роки без Каті Гандзюк»

04 Листопада 2020, 16:02
Катерина Гандзюк 4146
Катерина Гандзюк

У Луцьку вшанують пам'ять депутатки Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керівниці справами виконкому Херсонської міськради, радниці мера Херсону Катерини Гандзюк.

У середу, 4 листопада 2020 року – річниця з дня смерті Катерини Гандзюк. В цей день всі охочі вийдуть на Театральний майдан у Луцьку о 19:00, вшанують пам'ять Каті та висловлять свої вимоги щодо справедливого розслідування цієї справи. 

Нагадаємо, що напад на неї стався 31 липня 2018 року. Її облили літром сірчаної кислоти, внаслідок чого вона отримала майже 40% опіків тіла. Катя перенесла 14 операцій протягом трьох місяців. Попри всі зусилля лікарів, вона померла вранці 4 листопада 2018 року.

Відразу після нападу на Катерину чимало небайдужих громадян України об’єдналися у боротьбі за справедливість у цьому злочині. Завдяки зусиллям активної частини суспільства, а також увазі міжнародної спільноти до справи Гандзюк, станом на сьогодні вдалося досягти таких результатів:

- звільнили та зняли всі обвинувачення з непричетної особи Миколи Новікова, на якого намагалися нашвидкуруч повісити злочин. Ім’я цього чоловіка вже стало мемом, який демонструє методи роботи правоохоронців;

- в червні минулого року група виконавців нападу отримала обвинувальні вироки від 2 до 6,5 років та відбуває покарання;

- у СІЗО перебуває колишній помічник нардепа Ігор Павловський – один з організаторів вбивства;

- у СІЗО перебуває колишній помічник депутата Херсонської облради, син херсонського кримінального авторитета – Олексій (Москал) Левін – один з організаторів вбивства;

- у СІЗО перебуває чинний голова Херсонської облради Владислав Мангер – один із замовників вбивства.

У жовтні цього року один з організаторів злочину Ігор Павловський та інші свідки у справі проти Мангера та Левіна надали в суді покази, що головним замовником нападу на Катерину був Владислав Мангер. Павловський пішов на угоду зі слідством, повідомив слідство та суд про тиск і залякування його і його родини, а згодом – попросив вибачення у родини Гандзюк за ухиляння від участі в судових засіданнях та надання неправдивих показів раніше. Цього ж місяця Павловський отримав вирок – 2 роки позбавлення волі з випробувальним терміном – 1 рік. Станом на зараз залишається в СІЗО у справі про херсонське кримінальне угрупування.

Також у жовтні цього року один з інших замовників злочину Євген Рищук виграв вибори на посаду голови Олешківської ОТГ. Тієї громади, де відбувалася та відбувається незаконна вирубка лісу, проти якої виступала Катерина Гандзюк.

На волі також перебуває інший замовник злочину – Андрій Гордєєв.

«Друзі, ми вдячні вам за вашу підтримку кожного дня впродовж цих двох важких років. За увагу до справи, лайки, репости, ваші публікації. Ви всі робите добру справу. Те, що ініціатива «Хто замовив Катю Гандзюк?» переросла в міцний рух по всій країні і навіть світу означає, що Катя не вмерла. Вона стала символом у боротьбі проти феодально-мусорських кланів, боротьбі за справедливість, право висловлювати власну думку та захищати своє життя», – пишуть організатори події на фейсбуці.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром