Верховна Рада прийняла законопроєкт щодо ЦНАПів

04 Листопада 2020, 17:36
ЦНАП 3501
ЦНАП

Верховна Рада прийняла законопроєкт про внесення змін до законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі №2679.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Законопроєкт передбачає, що Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) можуть створювати лише органи місцевого самоврядування. Таким чином, у кожній громаді має бути свій ЦНАП.

Також законопроєкт передбачає поетапне створення ЦНАПів:

  •  до 1 січня 2022 року – у всіх «старих» районних центрах. Тобто заміщення ЦНАП райдержадміністрацій на ЦНАП органів місцевого самоврядування – це пріоритет №1 у 2021 році. До створення ЦНАП органів місцевого самоврядування, ЦНАП райдержадміністрацій не може бути ліквідовано.
  •  до 1 січня 2023 року – у громадах з населенням > 10 тисяч жителів. Але усі громади мають право утворити ЦНАП, не очікуючи крайніх термінів, визначех законом.
  •  до 1 січня 2024 року – у всіх інших громадах (< 10 тисяч жителів). При цьому такий обов'язок для найменших громад має бути забезпечений державною підтримкою.

Законопроєкт також передбачає створення Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, що збільшить кількість послуг, які надаватимуть онлайн – без обов’язкового відвідування ЦНАП. Впроваджують механізм моніторингу якості надання адміністративних послуг.

Читайте також У луцькому ЦНАПі оформлюють документи незалежно від місця прописки

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром