Театральний: топ-10 товарів на ярмарку ПТУ

25 Травня 2017, 22:09
У Маневицьких столярів не було відбою від покупців 7042
У Маневицьких столярів не було відбою від покупців

Традиційне свято професійно-технічної освіти провели 25 травня на Театральному майдані. 

Під час заходу учні мистецьких факультетів давали концерт, а тим часом тривала жвава торгівля на ярмарку ремесел. 

Учні, майстри і викладачі волинських професійно-технічних училищ привезли найкращі вироби, які покупці вмить розмітали. Адже ціна і висока якість товарів не просто дивувала, а приємно вражала.

Участь у заході взяли Володимир-Волинське ВПУ, Нововолинські вище професійне училище та професійно-технічне училище №11, Колківське ВПУ, Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури, Оваднівський професійний ліцей, Ковельські професійний ліцей, професійно-технічне училище №5, ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Любешівський технічний коледж Луцького НТУ, Технічний коледж Луцького НПУ та інші навчальні заклади.

Район.Луцьк піготував підбірку найцікавіших товарів учнівського ярмарку.

1. Лопата-кріт

Незвичайне пристосування продавали з інструкцією, згідно якої швидкість роботи 
з цим інструментом сягає 20 хвилин на сотку. Як переконують розробники з нововолинська, для заправки агрегату достатньо тарілки борщу.  

1

1

 

2. Подрібнювач зеленої маси

Машину, що полегшить роботу на господарстві придумали умільці з Володимира-Волинського.

1

Подрібнювач зеленої маси можна було придбати за 1640 гривень. І це лише один з багатьох станків і приладів, які виготовили майстри та їхні учні.


1
Станок для свердління
Станок для свердління

3. Столик-трансформер

Столярні вироби від Любомльського училища дивували практичністю на естетикою. Молоді батьки оцінили двохярусне дитяче ліжко за 3400 гривень, а пенсіонери вподобали столик-трансформерз двома складними лавочками.

1
Столик-трансформер
Столик-трансформер

2


 

4. Спортивні гантелі

Металеві знаряддя праці привезли ремісники з селища Луків, що у Турійському районі. В училищі №22 готують по спеціальностях, з якими в селі не можна пропасти: слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водіїв і трактористів. На ярмарок привезли гострі мотики, або сапки по 50 гривень, гайкові ключі, молотки, і навіть спортивні гантелі вагою 1 кілограм, які можна було придбати всього за 80 гривень.

1

1

 

5. Коктейлі з алкоголем і без

Наливали смачні напої майбутні кулінари з багатьох ПТУ, де навчають майбутніх кухарів і кондитерів. Вартувала невеличка порція напою від 8 гривень.

Крюшони були на основі шампанського з ягодами і фруктами, а також безалкогольні.

1

1

1

 

Коктейлі з вищим градусом пропонували учні одно з луцьких училищ, у зв’язку з чим виник інцидент з одіозним луцьким активістом Іллею Токаренком, який навіть викликав поліцію. 

1

 

5. Труси чоловічі і постіль з Овадно

«Двохспалки» і «півторачки» за 300-450 гривень привезли учні Оваднівського професійного ліцею, а також його локачинської філії.

1

Популярністю користувалися і чоловічі «сімейки», за яким покупці шикувалисяу чергу 


 

6. Більше, ніж мангал

Ковані мангали і барбекюшниці з багатим декоруванням продавали майстри з Стровижівського ліцею.

1

Дешевші, бо простіші, привезли майстри з Нововолинська і цінили свої вироби у 400 гривень.

1

 

7. «Березовий» торт

Оваднівські кулінари спеціально до виставки приготували 5-поверховий торт, який нагадував піраміду з березових колодок. Усі деталі декору – від квітів до пари сов – їстівні. Не рекомендували пробувати тільки натуральну березову підошву.

1

 

8. Соснова гойдалка

Торчинські столяри привезли добротну кількамісну гойдалку з сосни, яку оцінили у 4 тисяч гривень. Схоже, що з покупцями у торчинців проблем не було, бо на багатьох меблях вже на початку виставки красувалася етикетка «Продано».

2

1

2

 

9. Котел для приготування кормів

Агрегат, призначення якого скаже навіть не кожен селянин, привезли викладачі з Ковеля. Виготовляють такий котел один на рік. Можуть і замовлення прийняти з початком нового навчального року. Як розповіли гості ярмарку, винахідливі господарі використовують такий котел не тільки для варіння картоплі та буряків, а й для ... самогону.  

1

 

10. Вишиванки, вечірні сукні та дитячий одяг

Розмаїття одягу, який створюють волинські модельєри, кравці, вишивальні і в'язальниці просто неймовірне. А ще більш неймовірними були ціни, за якими можна було придбати ексклюзивні моделі ручної роботи. 

1

1

1

1

 

Крім виділених виробів і їхніх груп на святі було представлено чимало інших професій і ремесел: різноманітна випічка, кулінарія, ковані, столярні, плетені вироби, різноматний декоративний текстиль для дому, безліч рукоділля всеможливих технік.

2

2

2

3

1

1

1

1

1

1

3


 

Коментарі
26 Травня 2017, 16:41
срактивіст Токаренко, не хочеш пити коктейль, пий з гімна юшку
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром