У Луцьку підбили підсумки поїздки у Волноваху

25 Травня 2017, 21:03
2093

19-21 травня делегація з Волинської області побувала у місті Волноваха, де взяли участь у заходах з ушанування пам'яті загиблих у 2014 році військовослужбовців 51-ї ОМБР.

І от сьогодні, під час засідання круглого столу, підбили підсумки поїздки. Розпочав зустріч керівник ініціативної групи з будівництва храму Володимир Мельникович, який зауважив, що під час поїздки відбулася презентація храму та передача владою необхідної документації для цього. Він зауважив, що цей храм спільно будуватимуть лучани і волновашці. За його словами, нині триває збір коштів, – повідомляють у луцькій мерії.

Виконавчий директор фонду фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович зауважив, що уже зібрано 390 тисяч гривень. За його словами, нині триває збір коштів на ці цілі.

У свою чергу, заступник міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що це буде перший у Волновасі храм УПЦ КП. Він наголосив на важливості спільного будівництва у місті Волноваха храму Святого Миколая Чудотворця. Крім того, за його словами, було закладено символічну капсулу у фундамент майбутнього храму з написом «Луцьк і Волноваха – разом», в яку помістили звернення до нащадків. Григорій Пустовіт переконаний, що храм має стати єднанням наших двох громад.

Григорій Пустовіт наголосив, що більш, ніж за два роки співпраці було багато взаємних візитів. Діти з Волновахи відпочивали у нас під час Великодніх свят. Також оздоровлювалися у таборі «Ровесник». Він наголосив, що діти і їх педагоги їхали від нас з позитивними емоціями. За його словами, нині у Волновасі мало хто не знає про Луцьк.

Заступник міського голови зауважив, що такі дії зближують Захід і Схід.

Також Григорій Пустовіт розповів про поїздку на передову у селище Гранітне, де несуть службу волиняни.

У свою чергу, радник голови Волинської облдержадміністрації Тарас Яковлев наголосив, що автором передпроектної пропозиції будівництва храму став архітектор Юрій Шевчук. За його словами, це буде цілий комплекс, де буде недільна школа, благодійний осередок тощо.

Також Тарас Яковлев наголосив, що цьогоріч у Волноваху поїхали не лише родичі загиблих під Волновахою лучан, а й бійців з інших регіонів Волині. Він переконаний, що наступного року туди поїдуть родичі усіх 10 загиблих військовослужбовців.

Начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик зупинився на зустрічі з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, малозабезпеченими громадянами і передали їм харчові набори.

Також у рамках заходів з вшанування бійців 51-ї ОМБР уже втретє відбувся футбольний турнір. Представник благодійного фонду «Волинь-2014», гравець клубу «Абориген» Ігор Лещенко зауважив, що участь у змаганнях взяли вісім команд: команда ветеранів збірної України, команда народних депутатів України, «Абориген» (м. Луцьк), «Іллічівець» (м. Маріуполь), команда міста Волноваха, команда прикордонників, команда 30-ї ОМБР, команда патрульної поліції України. За його словами, перемогу у турнірі здобули гравці «Іллічівця». Лучани стали третіми.

У свою чергу, начальник управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк подякував організаторам поїздки у Волноваху та всім, хто надав фінансову допомогу. За його словами, мешканці цього міста позитивно відкликаються про співпрацю з Луцьком. Він вважає, що це все зближує наші громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром