У «Стоп-кадрі» презентували виставку юної художниці

25 Травня 2017, 16:29
2024

В арт-кафе «Стоп-кадр» презентували виставку юної луцької художниці Насті Могіль.

Виставка, організована галереєю сучасного мистецтва «Арт-кафедра», відбулась в рамках мистецького проекту «Крок на шляху мистецтва», що започаткований з метою підтримки молодих художників.

В експозиції представлено 26 графічних малюнки художниці. Символічну назву виставки «Liberta», що означає свобода, Настя пояснює відкритістю, тим, що вона не соромиться показати себе, свій внутрішній світ.

1

1

«У своєму житті ми часто помиляємось. Виявляється, що на своїх помилках ми вчимося. Ті помилки, невдачі, занепадання дають нам шанс встати і піти далі. Кожну свою помилку ми вважаємо за смерть, вважаємо, що ми не існуємо. А варто сприймати це як можливість переродження», - ділиться міркуваннями дівчина.

1

1

Мистецтвознавець Зоя Навроцька схвально оцінила творчі пошуки юної мисткині.

«Твори Насті – це спонтанне малювання. Але у цій спонтанності є певна цінність, адже вона щира і непідробна. Образотворче мистецтво – це мова, і молоді художники мають навчитися опановувати цю мову, висловлювати з її допомогою свої відчуття і переживання. Лінія має бути легка і співуча, ритмічна і відображати найдрібніші відтінки серцебиття», – зауважила мистецтвознавець, додавши, що це лише перший крок на шляху мистецтва, а наступні кроки мають бути більш впевненими і опиратися на серйозні знання і вишкіл.


1

Підтримати Настю на її першій персональній виставці завітали її мама, друзі, однокурсники та викладач рисунку Володимир Кусик.


1

1

Виставка триватиме до середини червня. Вхід вільний.



1




1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром