Ретро-проекти Старого ринку виймають з-під сукна

14 Листопада 2015, 15:41
7017

Після того, як петиція щодо переносу Центрального ринку набрала потрібну кількість голосів і потрапила на розгляд Луцького виконкому, на світ почали виймати призабуті проекти реконструкції Старого базару.

Актуальність теми підмітив улітку народний депутат Лев Підлісецький, який відвідав Луцьк у складі робочої делегації. Він озвучив ідею, що ринок потрібно замінити сучасними інфраструктурними об’єктами – торгівельним центром чи комплексом ресторанів. На що міська влада відповіла задумом перетворити базар на ринок майстрів, сувенірні лавки чи своєрідний ярмарок з оригінальними луцькими продуктами.

Також про заміну Старого ринку на ресторанно-розважальний комплекс говорили в 2012 році лучанка Ірина Львович, яка у дипломній роботі пропонувала зробити з парку відпочинку «маленьку Венецію», а замість базару – торгово-парковий комплекс і ярмарки.

На тлі цих пропозицій досить влучною є добірка лучанина Ігоря Левчука, який в альбомі «Проекти забудови Старого міста» у спільноті «Збережемо древній Луцьк» мережі Facebook виклав добірку проектів реконструкції Старого базару попередніх років, яким не судилося реалізуватися.

«Всі ці проекти були відкинуті містобудівними радами десь 7 років тому, – зазначає дописувач. – Сьогодні їх знову виймають з пилі. Є інтерес втулити своє».




1


1





 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром