Ста тисяч мало, потрібен мільйон: дитячий табір так і залишився без санвузла

25 Травня 2017, 08:44
2514

Табір «Ровесник», розташований недалеко від Луцька, у селі Забороль, який влітку приймає декілька сотень дітей і почне працювати вже за декілька днів, досі не обладнаний  вбиральнями.

Про це стало відомо вчора, 24 травня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, повідомляє ВолиньInfo.

Депутат Тарас Шляхтич зауважив, що на квітневій сесії Луцькради виділили 100 тисяч гривень на облаштування вбиральні. Депутат поцікавився, яка зараз ситуація стосовно цього питання.

Головний інженер управління освіти Луцькради пояснив, що розглядали питання стосовно встановлення біотуалетів або ж тимчасових модульних споруд. Управління освіти це розглянуло і дійшло до висновку, що мине чотири–шість років і не буде ні туалетів, ні грошей.

Головний інженер наголосив, що побудувати потрібно санвузли, де будуть і вмивальні, і місце для миття ніг, і підсобні приміщення, і душові для хлопців та дівчат, а не лише туалети.  А якщо на сьогодні облаштовувати модульні споруди, то вийде не набагато дешевше.

Якщо ж Луцькрада погодиться, то почнуть будувати площадку та відводити мережі у тому місці, де має бути санвузол.

Депутат Шляхтич запропонував зараз тоді поставити лише вбиральню, яку згодом можна буде передати на баланс міста, де її використовуватимуть на масових заходах. А у наступному році у «Ровеснику» збудувати вже санвузол.

Інженер зазначив, що розглянули оренду душових, однак воду там можна нагрівати тільки від сонця, а в лісі – це неможливо. Оренда біотуалетів на один період обійдеться приблизно 80 тисяч гривень, а якщо додати ще душові та вмивальники то вийде величезна сума.

Інженер зауважив, що поки обходилися туалетом із вигрібною ямою, а у лісі стоять вмивальники, де можна помити руки. На його думку, «ще рік так можна пережити», а до наступного сезону побудувати санвузол. Попередня сума, яка потрібна 1,2 мільйона гривень. На ті 100 тисяч гривень, які виділили депутати під час квітневої сесії Луцькради можна розпочати підготовчі роботи і коли закінчиться сезон починати роботи із капітального будівництва.

Депутат Шляхтич поцікавився, чи не пропадуть через зиму ці підготовчі роботи. Такі ж побоювання висловив також голова комісії Павло Данильчук. Депутат Сергій Була зауважив, що все будівництво займе максимум два місяці часу.

До слова, 2 червня уже розпочинається робота табору.

Читайте також: Карбишева: асенізатори зливали «сумнівну рідину» посеред дороги

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром