На Волині рівень захворюваності грипом перевищує багаторічний показник

30 Жовтня 2020, 14:48
3192

Лікарі – епідеміологи лабораторного центру Волинської області здійснюють щотижневий моніторинг захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом серед населення області.

Про це інформують на сайті Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

На сьогодні рівень захворюваності перевищує багаторічний показник характерний для даної пори року та наближається до епідемічного порогу.

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло понад 5,4 тисячі волинян, що на 850 осіб більше ніж попереднього тижня.  З-поміж хворих понад 2 тисячі – це  діти до 17 років (38%). Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ становить 147 осіб (2,7% від захворілих, із них 14% діти). З початку епідемічного сезону (28 вересня 2020 р.) гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло понад 18,4 тисячі мешканців області.

Довідка:

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.

Симптоми грипу: висока температура, що тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, кашель. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Грип небезпечний для людини важкими ускладненнями. Якщо ви захворіли, то не варто займатися самолікуванням, а потрібно звернутись за кваліфікованою допомогою до медичної установи. Правильний підхід до лікування дозволяє швидко впоратися з цією недугою.

Читайте також: В Україні на псоріаз хворіє близько 1.5 мільйона людей

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром