Незряча волонтерка з Луцька 6 років в'яже військовим рукавички

30 Жовтня 2020, 11:36
4181

Незряча волонтера з Луцька Валентина Мазурик з 2014 року в’яже рукавички та передає через капеланів військовим на фронті.

Про це йдеться у сюжеті Андрія Гнатюка.

Валентина Мазурик нещодавно зв’язала і передала ще 250 пар рукавичок, а загалом вона створила понад 2 тисячі пар за 6 років. Жінка не бачить, а два роки тому ще й не чула. Клубки ниток їй розкладаються за кольорами зрячі люди, а далі вона на дотик знає, де що лежить.

«У 2014 році почала вчитися в'язати, а вже у 2015 – віддала першу партію рукавиць. Працюю по 14-15 годин, практично весь час, скільки можна – стільки я й в'яжу», – розповіла Валентина Мазурик.

Волонтерка компонує кольори так, щоб військові могли надягати рукавички навіть у безсніжну зиму й залежно від місця дислокації. У рукавичках можна вільно рухати пальцями, а коли треба – сховати й зігріти їх.

«Я хочу, щоб війна скоріше закінчилась. Якщо кожен буде для цього робити хоч щось, то вона може і закінчиться трішки скоріше», – сподівається Валентина Мазурик.

Цю партію рукавиць направлять в 204-ту бригаду тактичної авіації імені Олександра Покришкіна. Частину рукавичок через капелана волонтерка передала ще й Луцькому прикордонному загону.

Читайте також: 87-річна професорка волинського вишу опанувала «дистанційку» 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром