Ігор Поліщук зустрівся з польським дипломатом-«антиукраїнцем»

23 Травня 2017, 16:39
2257

Нещодавно Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку був призначений дипломат Вєслав Мазур.

Сьогодні, 23 травня, з Генеральним консулом, призначеним на посаду ще у квітні, зустрівся секретар міської ради, в. о. повноважень міського голови Ігор Поліщук, інформує сайт Луцької міської ради.

Нагадаємо, в минулому році Луцька міська рада зверталася до Міністра закордонних справ України, аби не допустити призначення Веслава Мазура генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку – деякі депутати назвали його погляди «шовіністичними» та «антиукраїнськими».

Нині ж позиція Луцькради, певне, змінилась.

Ігор Поліщук привітав Вєслава Мазура з призначенням на посаду. Він зазначив, що у Луцької міської ради склалася хороша співпраця з Генеральним консульством Республіки Польща у Луцьку та висловив сподівання й на подальше поглиблення відносин.

Вєслав Мазур наголосив, що хоче заявити про готовність до співпраці. Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку запевнив,  що готовий до діалогу і завжди надасть підтримку у будь-яких починаннях.

Вєслав Мазур привітав українців з тим, що з 11 червня почне діяти безвізовий режим. На його переконання, це ще один крок до вступу України до Європейського Союзу. Ігор Поліщук заявив, що він також вважає запровадження безвізового режиму позитивним кроком. Він впевнений, що тепер українцям стане легше подорожувати країнами Європи.

У свою чергу, Вєслав Мазур додав, що Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку налагодило якісну роботу з видачі віз нашим співвітчизникам. За його словами, у 2016 році дипломатична установа видала більше 280 тисяч віз. Цьогоріч уже видано 135 тисяч віз. Він зауважив, що процес – максимально спрощений.

Під час зустрічі в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець розповіла про співпрацю Луцька з польськими партнерами. Зокрема, наше місто має сім міст-партнерів у Республіці Польщі.

На завершення зустрічі Ігор Поліщук вручив гостям символічні презенти.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром