У Луцьку провели арт-терапію для мам дітей з інвалідністю

27 Жовтня 2020, 16:38
3233

У Луцьку стартував соціальний проєкт управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради «Група психологічної допомоги та взаємопідтримки для мам, які виховують дітей з інвалідністю».

Про це йдеться на сайті міськради.

Проєкт презентувала начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, яка зазначила, що мами дітей з інвалідністю такі самі жінки, як і інші. Зі своїми радостями, щастям, емоціями і проблемами. Просто проблем і викликів перед ними постає набагато більше.

Проект має на меті допомогти жінкам, які виховують дітей з інвалідністю та стикаються з великою кількістю соціальних проблем. Під тиском щоденних зобов’язань та обставин здебільшого жінки відмовляються від власних амбіцій та право на соціально активне життя, віддаючи всі свої ресурси на реалізацію себе тільки в одній соціальній ролі-матері.

У рамках проєкту передбачено щотижневі зустрічі з мамами, які будуть проходити у різних форматах з різнити фахівцями.

Презентаційна зустріч відбулась у форматі арт-терапевтичної групи під керівництвом психолога, арт-терапевта Олени Солоненко. За допомогою метафоричних асоціативних карт учасниці вчились виражати свої почуття, ділилися переживаннями, відкривали для себе свій внутрішній світ. На завершення мами малювали кита в техніці штампування та обговорювали значення кольорів. Такі зустрічі дозволяють краще пізнати себе та свої емоції, віднайти власні ресурси та розкрити свій потенціал, зняти емоційну напругу.

Читайте також: У рамках проєкту «Фронтера» дослідили історію Смолигівської ОТГ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром