Двоє сусідів скооперувалися для підпільної гуральні

13 Листопада 2015, 16:51
3454

Двоє лучан-сусідів забезпечували незаконну діяльність підпільної гуральні та реалізацію незаконно виготовленої алкогольних напоїв на понад 100 тисяч гривень.

Розслідуючи справу за фактом незаконного виготовлення і збуту підакцизної продукції у двох приватних обійстях проведено обшуки, – інформує оперативне управління ГУ ДФС на Волині.

Під час обшуків на підставі ухвал Луцького міськрайонного суду оперативники та слідчі в житлових та гаражних приміщеннях виявили чималу кількість рідини з характерним запахом спирту, пластикову тару та весь необхідний інвентар для виробництва сурогату.

За однією з адрес, цілком ймовірно організатора незаконного виробництва, в будинку і гаражі знайдено обладнаний підпільний цех із виробництва фальсифікованої алкогольної продукції без автоматизованої лінії для масового виробництва. Тут правоохоронці вилучили 300 літрів фальсифікату. Також знайшли 100 порожніх скляних пляшок різних марок, пластикові корки та захисну плівку для корків відомої торговельної марки, шланги, фільтри та марки акцизного податки з ознаками підробки.

Для реалізації вже були підготовлені 260 півлітрових скляних пляшок сурогату з наклейками ще двох не менш відомих брендів, закорковані корками без порушення цілісності ковпачка та з наклеєними марками акцизного податку з ознаками підробки.

Як переконалися правоохоронці, зловмисник навіть виготовляв у невеликих кількостях сурогатний коньяк теж з ознаками підробки.

Водночас, у сусідньому подвір’ї співробітники оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань виявили дещо мені партії спиртової суміші та сурогатного алкоголю та весь необхідний супутній інвентар – пластикову і скляну тару, каністри  і дозатори.

Загалом під час обшуків вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 55 тисяч гривен, з яких вартість підакцизної продукції – 50 тисяч гривень.

Слідство у цій справі триває.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024