Тільки один лучанин, хворий на коронавірус, проголосував вдома

26 Жовтня 2020, 09:45
Фото ілюстративне 3639
Фото ілюстративне

У Луцьку лише одна людина із лабораторно підтвердженим COVID-19 захотіла проголосувати вдома.

 Про це Суспільному розповіла голова міської ТВК Марія Парфенюк.

Єдиний лучанин, який підтвердив комісії наявність коронавірусу, вже проголосував, каже Марія Парфенюк. З її слів, члени комісії до цього лучанина поїхали у спеціальних халатах.

«Бюлетень в окрему скриньку взяли й останнім його запакують в рукавичках, скинуть рукавички», – каже голова міської ТВК. З її слів, дезінфекція бюлетенів не передбачена законом. Від рідини папір зіпсується, кварцувати бюлетені теж не будуть.

Щоб здійснити волевиявлення вдома громадяни мали встигнути подати заяву і медичну довідку до 20:00 23 жовтня. Один із тих, хто нині на самоізоляції з підтвердженим діагнозом COVID-19, голова обласного осередку організації «Комітет виборців України» Юрій Кресак. Суспільному він розповів, що проголосувати не зміг, бо про свій діагноз дізнався лише у п'ятницю.

«Непродумана процедура голосування людей, які потрапили в цю ситуацію. Так, це є порушення моїх прав виборчих, але коли доводиться обирати з-поміж виборчого права і права іншого громадянина на життя, то я обираю його право на здоров’я і життя, ніж свої виборчі права», – каже голова КВУ Волині.

Читайте такожДільниця на Кравчука обрала мером Поліщука

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром