Як почувається хлопець, якого вдарило струмом від потяга у Луцьку

26 Жовтня 2020, 09:20
Фото ілюстративне 4368
Фото ілюстративне

У Луцьку підлітка вдарило струмом на даху потяга.

Хлопець зазнав 30% опіків тіла. Вночі разом зі своєю подругою вони гуляли біля залізничного вокзалу, а тоді вирішили пофотографуватися. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Все сталося поблизу залізничного вокзалу. Посеред ночі двоє підлітків прийшли до потяга, аби сфотографуватися. 15-річний хлопець заліз на дах вагону,  де його і вдарило струмом.

Коли приїхали медики, підліток лежав між двома вагонами. Одяг на ньому згорів.

«Все у пухирях, в сажі, чорне. Одежа згоріла зверху, волосся згоріло. Дуже страшно», – розповів фельдшер Олександр Гережун.

За словами фельдшера, який саме працював на «швидкій» у цю зміну, дівчину врятувало те, що вона не полізла на вагон: «Їй він теж пропонував, вона відмовилася. Тоді він сам заліз. Потім вдарило його струмом. Вона розказувала, все засіяло, як блискавка».

Налякана дівчина сама набрала медиків. У важкому стані її товариша доправили до дитячої лікарні.

«Була обпечена передня поверхня живота, стегно і, відповідно, були інші ділянки ушкоджені», – повідомив завідувач центрально-оперативної диспетчерської Станіслав Лінік.

Спочатку потерпілого доправили до реанімації, а звідти – до опікового центру, де одразу прооперували. За словами медиків, на хлопця чекає довготривале лікування та реабілітація. 

Його родичі у шоковому стані. Спілкуватися із журналістами відмовилися.

Як розповіли на залізниці, в електричній дузі потяга напруга сягає 29 тисяч вольт. Аби отримати смертельний удар струмом, навіть не треба торкатися дротів, достатньо просто бути поруч з ними.

«Ближче двох метрів ні в якому разі до контактного дроту не повинно бути людей. Він народився в сорочці, могло бути і гірше», – каже заступник начальника залізничної станції «Луцьк» Павло Караїм. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром