У Луцьку змагалися майбутні бізнесмени. ФОТО

22 Травня 2017, 14:12
6644

Оригінальні ідеї, гостра конкуренція та використання несподіваних стратегій для вирішення практичних проблем – усе це продемонстрували 12 студентських команд у боротьбі за звання найкращого у фіналі Чемпіонату із вирішення бізнес-кейсів Smart Challenge.


 

Компанія Smart People у Луцьку 20 травня провела фінал інтелектуального змагання Smart Challenge у Луцьку , що об’єднав креативну молодь Волині. Чемпіонат приймали у себе Генеральний партнер проекту - компанія Modern-Expo Group. Партнерами заходу стали VolWest Group, Молокія, Verallia Ukraine, Nestlé та ARTEFACT.St.



 

Учасники фінального етапу Чемпіонату мали змогу відвідати сучасне виробництво, поспілкуватися із провідними спеціалістами у сфері бізнесу. Перед виконанням практичного завдання комерційний директор компанії Modern-Expo Group Ігор Мирончук закликав молодь шукати нові рішення і не боятися експериментувати:

– Ви живете трішки в іншому середовищі. Колись ви прийдете до нас, і дай Бог, щоб ви залишилися із власним баченням, креативністю і підходом до вирішення задач. Люди створюють собі стереотипи, стереотипи складаються в правила, і вони в більшості випадків допомагають. Але в екстрених ситуаціях потрібно виходити за рамки.



Студенти шукали рішення бізнес-кейсу, наданого Modern-Expo Group, у сучасному офісі open-space компанії. Метою мозкового штурму була розробка ефективної стратегії для просування брендованих холодильників. Серед напрямків роботи учасники пропонували власні рішення: використання технологій «Smart Fridge», переформатування продукту або входження в нішеві сегменти. На підготовку презентації та доповіді із вирішенням завдання надавалося лише 4 години.

1


– З кожним сезоном Smart Challenge команди підвищують свій рівень, приходять із новим баченням вирішення проблем, – каже Василь Лотошинський, учасник команди «Branson’s». – Кейси також стають складнішими: якщо минулого сезону ми мали більш творче завдання, то зараз – технологічне.

Після захисту проектів творці найкращих ідей отримали цінні призи від партнерів проекту та запрошення на співбесіди.

– Завдяки Smart Challenge ми маємо можливість відшукати найкращих студентів, найталановитіших, небайдужих до свого професійного майбутнього, – розповідає Валентина Терех, директор з управління персоналом VolWest Group. – Надзвичайно цікаво побачити, як учасники відчувають себе в якості тих, хто може керувати бізнесом та діяти глобально.


 

Переможці Чемпіонату, команда «Nautilus», приїхала підкорювати Луцьк із міста Острог. Дівчата зізнаються, що для здобуття першого місця витратили багато сил і на відбірковому етапі ледь не зірвали дедлайн через складний іспит.



– Секрет нашої перемоги в тому, що ми відкинули багато теорії і зосередили свої сили на практиці, – розповідають учасниці. – У побудові кейсу, старалися зробити так, щоб подобалося нам, як покупцям. Дякуємо організаторам - компанії Smart People та партнерам проекту. Не щодня можна близько поспілкуватися із директорами гігантських компаній та перейняти їх досвід, але завдяки Чемпіонату це стало реальністю. 

Тим часом стало відомо, що компанія Smart People вже готує третій сезон Чемпіонату з вирішення бізнес-кейсів на Волин і запрошують студентів готуватися до третього сезону Чемпіонату, який відбудеться вже восени цього року.

До слова, восени пройде й шостий сезон Smart Challenge на Рівненщині. Студенти Волині теж можуть долучатися, це зробить змагання ще більш інтригуючими та захоплюючими.
Новини Чемпіонату із вирішення бізнес-кейсів Smart Challenge можна дізнаватися на офіційній сторінці проекту у Facebook.

















 

Інна МАЗУРИК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром