Депутати і екологи всановлюватимуть, чи шкідливий для лучан сморід

22 Травня 2017, 13:57
2743

В обласній раді пообіцяли створити спецкомісію, яка вивчатиме ситуацію щодо поширення неприємного запаху в Луцьку.

Про це під час зустрічі з лучанами заявив голова Волинської облради Ігор Палиця, інформує Вголос.

Нагадаємо, останнім часом у Луцьку поширюється нестерпний сморід. Однією з причин цього називають діяльність ТОВ «БІО ПЕК», що знаходиться на території «Гнідавського цукрового заводу». Місцеві мешканці підозрюють, що під час виробництва біоетанолу можуть використовувати шкідливі речовини, які при неналежній роботі очисних споруд потрапляють у ґрунт та воду. Окрім того, діти, що навчаються неподалік у дитячому садку, скаржаться на погане самопочуття. Відтак, лучани вимагають зупинити роботу підприємства.

Представники ТОВ «БІО ПЕК» запевнили, що мають усю необхідну документацію на здійснення виробничої діяльності. Діяльність заводу ж до вирішення проблеми вирішили призупинити.

За словами голови облради Ігоря Палиці, для вивчення ситуації створять спецкомісію, до якої увійдуть депутати, екологи та інші фахівці, а також представники громадськості. Він зазначив, що якщо встановлять шкідливість виробництва, то виробництво зупинять. Комісія працюватиме близько тижня, після чого знову відбудеться зустріч з громадою.

Варто додати, що сьогодні, 22 травня, під час зустрічі активістів з керівництвом Гнідавського цукрового заводу, директор підприємства Ростислав Новосад заявив, що виробництво біоетанолу призупинили 21 травня. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром