Гнідава: виробництво, що спричинило неприємний запах, призупинили

22 Травня 2017, 10:45
3519 Джерело: solodko.com.ua

У ПАТ «Гнідавський цукровий завод» призупинили виробництво біоетанолу, що було однією з причин поширення неприємного запаху.

Про це 22 травня повідомив директор заводу Ростислав Новосад під час спілкування із активістами «Самооборони Волині» – пише Волинь Post.

Директор наголосив, що проблема утворилася через сукупність факторів, але вирішує її поки лише цукровий завод. Так, вчора біоетанольний завод зупинили.

«Ми самі це зробили, аби зняти напругу», –  зауважив Новосад. Він наголосив, що виробництво призупинили 21 травня. Також посадовець додав: щоб утворився неприємний запах потрібна взаємодія відходів виробництва біоетанолу з вмістом каналізації.

Тому аби вирішити проблему неприємного запаху протягом місяця замінили 0,5 км каналізаційної труби, відключили від неї село Гірка Полонка, щоденно проводили дехімізацію та дегазацію.

Однак на поля фільтрації продовжать приймати відходи з мікрорайону Вересневе, адже у разі припинення цієї роботи може початися екологічна катастрофа.

Тож наразі виробництво зупинене, поки не встановлять спеціальне обладнання, яке зможе вирішити питання неприємного запаху.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром