Столична комісія інспектувала СНУ і ЛНТУ

13 Листопада 2015, 14:28
3277

Із 5 по 12 листопада тривали позапланові вибіркові перевірки Луцького технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – виші перевіряла комісія з Києва за зверненням волинського нардепа Степана Івахіва.

Про це йдеться у наказі Державної інспекції навчальних закладів України, пише ІА «Волинські новини».

У наказі йдеться: «Здійснити у період з 5 по 12 листопада позапланові вибіркові перевірки діяльності Луцького технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за напрямком виконання положень Конституції та законів України, інших нормативно-правових актів з питань освіти, в частині зазначених у зверненні народного депутата України Івахіва С.П питань».

У коментарі «Волинським новинам» ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, зауважив, мовляв, дуже дивно, що перевірку проводять тоді, коли він перебуває на посаді ректора лише протягом 100 днів, не дочекавшись перших результатів роботи.

Він висловив впевненість, що перевірка здійснюється лише з метою допомогти оптимальніше працювати вишу та не несе загрози знищення ЛНТУ або об’єднання університетів. Навіть якщо такі варіанти є, працівники вишу будуть доводити, що це хибна та неправильна позиція.

Натомість журналісти підозрюють, що така увага до вишів невипадкова. Адже під час виборчої кампанії адміністрації вишів звинувачували, мовляв, на студентів тиснули, аби ті голосували за представників УКРОПу, закидали політсилі і підкуп виборців.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром