Кіпрська церква офіційно визнала автокефалію Православної церкви України

25 Жовтня 2020, 09:00
Митрополит Епіфаній 2844
Митрополит Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній подякував архієпископу Нової Юстиніани і всього Кіпру, блаженнійшому Хризостому за визнання автокефалії ПЦУ.

Про це митрополит написав у фейсбуці.

«За мир усього світу, за добрий стан святих Божих Церков і за з’єднання всіх Господу помолимось», – ці слова під час сьогоднішнього богослужіння по-особливому звучали в моєму серці, адже Господь наш Ісус Христос далі єднає нас всіх у любові. Сьогодні через літургійне поминання кіпрським Предстоятелем у Диптиху імені Митрополита Київського – Кіпрська Церква офіційно визнала автокефалію Православної Церкви України», – написав Епіфаній.

Нині 5 з 15 диптихіальних Церков вже визначили свою позитивну позицію.

«Думаю, що незабаром ми будемо говорити про більшість з числа Помісних Церков, які послідують Томосу про автокефалію ПЦУ, але цей процес, безперечно, вимагає часу. Найважливішим є те, що хоча пандемія коронавірусу дещо уповільнила фізичну комунікацію між Церквами, процес визнання православним світом автокефалії Православної Церкви України вже очевидно є незворотній», – додав митрополит.

Також він висловив вдячність Архієпископу Нової Юстиніани і всього Кіпру Блаженнійшому Хризостому II, який 25 жовтня вперше пом’янув ім’я Епіфанія як предстоятеля Православної церкви України у диптиху православних церков під час синодальної спільної Божественної літургії у місті Пафос.

«Упевнений: попереду в нас благотворна співпраця – у любові, мирі та єдності, якими нас благословив Господь», – завершив Епіфаній.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39