Парк 900-річчя: атлети боролися за участь в чемпіонаті Європи

13 Листопада 2015, 14:42
3030

Дівчата і юнаки з усієї України позмагалися за першість у забігах на один-шість кілометрів.

У п’ятницю, 13 листопада, на території Парку 900-річчя відбувся перший день чемпіонату України з кросу. Такі змагання в обласному центрі Волині проводять уперше за 10 років.

Щоб спортсменам було зручно бігти, у парку спеціально підготували доріжку, яку випробували волинські атлети 3 листопада.

У перший день чемпіонату з 11.00 до 14.00 за першість боролися бігуни, які мусили подолати від одного до шести кілометрів, залежно від вікової категорії. Відкрили змагання юнаки, які здійснили забіг на три кілометри. Опісля на бігову доріжку вийшли дівчата.

Переможниця одного із забігів Марина Ненченко представляла Харківську область. Дівчина розповіла про свої враження від гористої бігової доріжки і поділилася планами щодо майбутнього чемпіонату в Європі.

«Траса важкувата в тому плані, що дуже мокро і тому трохи незвично. Та біг на гірках я не назвала б важким, бо траса ще доволі м’яка. Займаюся таким видом спорту вже п’ятий рік. Проте тренувалася не на гористій місцевості. Переважно бігали по шосе, в парках, а не по білому піску. До чемпіонату в  Франції будемо старатися шукати більш схожі та складніші умови для тренування», – поділилася Марина Ненченко.

Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Іван Гешко теж привіз до Луцька свою команду із Чернівців. Розповідає, що на Волині уже не вперше, а організація чемпіонату його приємно вразила.

«Волинська область у плані спортивної інфраструктури має надзвичайно хороший розвиток і може приймати спортсменів не тільки на державних змаганнях ,а й на міжнародному рівні. Ніде в Україні подібного я не бачив. Взагалі легка атлетика – один із найдешевших і найдоступніших видів спорту. Приємно, що Луцьк зумів зустріти гостей на доволі високому рівні», – зауважив Іван Гешко.

Змагання продовжаться у суботу, 14 листопада, а розпочнуться о 10.00. Жінки та чоловіки боротимуться за першість у забігах на шість-десять кілометрів та в естафетному бігу.

Переможці дводенних змагань чемпіонату з різних куточків України поїдуть до Франції, де представлятимуть Україну на чемпіонаті Європи.




















Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром