У мерії повідомили, від чого засмердівся Луцьк

21 Травня 2017, 12:45
3737 Джерело: Волинь 24

Сморід у місті спричинили  перебої з системою очистки на Гнідавському цукровому заводі.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини». 

Сьогодні вранці у Луцьку стоїть жахливий запах. Смердить, зокрема, на вулицях Львівські та Ковельській, неприємний аромат стоїть у центрі. Вперше сморід відчутний в районі проспекту Відродження.

Читайте також: Лучани приголомшені нестерпним смородом у місті

Як повідомили у Луцькій міській раді, сморід спричинили перебої з системою очистки на Гнідавському цукровому заводі. Проблеми з неприємним запахом через завод виникли уже давно. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.

Нагадаємо, після прориву каналізації 15 травня, коли нечистоти потрапили просто у поле, спричинивши жахливий запах у місті, замінили каналізаційну трубу.

Нині мова йде взагалі про закриття заводу з виробництва біоетанолу. Однак, оскільки завод знаходиться на території Луцького району, а не Луцька, міська влада може заблокувати його роботу хіба що фізично.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук у прокоментував нестерпний запах, який розлетівся над містом, та зазначив, які заходи має намір вжити у цій ситуації міська влада.

«На жаль, робота і переговори з керівництвом заводу з виробництва біоетанолу не дають бажаних результатів. Хоч територія заводу і знаходиться на території сільських рад, ми вживаємо негайних заходів щодо припинення роботи заводу», - написав Ігор Поліщук.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром