Фестиваль спорту в луцькому дворі: як це було

21 Травня 2017, 11:59
5031

Близько півтори сотні дітей прийшли на фестиваль спорту «Я обираю здоров’я». На свято завітали і професійні спортсмени – майстри спорту України.

Провели захід для мешканців 33 кварталу на спортивному майданчику, за адресою Ветеранів, 13. Охочі до занять спортом тренувалися та змагалися у суботу, 21 травня.

Організували свято КП «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Під час дійства всі мали змогу відвідати 9 спортивних локацій. Там вони могли стрибати в довжину, грати в дартс, набивати м’яча, виконувати стрибки на скакалці, підтягуватися, метати м’яч в ціль, займатись арм-реслінгом, перетягувати линву та грати в шашки. Крім вправлянь, учасникам запропонували видовище: показові виступи спортивних колективів.

Навчали та допомагали учасникам фестивалю: майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики Микола Гордійчук, майстер спорту з легкої атлетики Роман Рижий, перший майстер спорту України міжнародного класу з важкої атлетики на Волині Світлана Кропивець, депутат Луцької міської ради та директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко та провідні професіонали КП «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Учасниками заходу були діти, проте директор комунального закладу Наталія Назарук стверджує, що такі дійства охоплюють всі вікові категорії населення.

«Оскільки комунальний заклад «Спорт для всіх» має на 8 мікрорайонах приміщення, де працюють провідні професіонали, які працюють саме з мешканцями цих мікрорайонів, ми говоримо не тільки про дітей, а й про молодь, дорослих і людей поважного віку. Подібні свята ми стараємося проводити раз в місяць в кожному мікрорайоні», – розповідає Наталія Назарук.

Вона каже, що під час таких фестивалів КП «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» намагається популяризувати усі види спорту, які розвиваються в Україні. Наталія Назарук стверджує, що не кожен має можливість повноцінно займатись всіма спортивними напрямками, тому що потрібно відвідувати регулярні тренування, але кожен хоче все спробувати на аматорському рівні. Тому всіх аматорів, які не виросли в спорті, очікують у спортивних клубах КП «Спорт для всіх».

Учасник Олімпійських ігор в Афінах Микола Гордійчук вважає, що молодь має обирати спорт та згодом навчати цьому своїх дітей, щоб українська нація росла здоровою.

«Сьогодні найбільшу кількість разів підтягнулася дівчинка – 7 разів, жоден з хлопчиків не зміг це повторити. А якщо батьки будуть скеровувати своїх дітей, щоб вони йшли в спорт, потенціал є в кожного. Сьогодні відкривається багато секцій та спортивних клубів, бо люди зрозуміли, що їм потрібно вести здоровий спосіб життя», – розмірковує Микола Гордійчук.

Із цим погоджується Андрій Авраменко, який запевняє, що потенціал є у кожного, а от яку секцію обрати повинна вирішувати сама дитина. Крім того, він розповів чому важливі такі спортивні фестивалі.

«Я, як депутат цього округу, наполягав на відновленні цього дитячого спортивного майданчика, бо вже не один десяток років він просто був зруйнований. Ми його відновили і зараз провели цей захід, щоб його наповнити, щоб він жив. Такі дійства завжди є дуже позитивними», – каже Андрій Авраменко.

Поділились своїми враженнями діти, що завітали на свято. Вікторія Климюк, Дарина Клімук та Аліна Буймистук розповідають, що фестиваль спорту неабияк підняв їхній настрій.

«Ми сьогодні підтягувались, стрибали на скакалках, перетягували линву. Мені все дуже сподобалось, тому що я завжди любила ці види спорту»,  – розповідає Вікторія.

Її подруги Дарина та Аліна додають, що до вподоби їм припали стрибки в довжину з місця та метання м’яча.

«Я стрибнула на відстань 1 метр 65 сантиметрів, а також часто вигравала в шашках. Ще ми навчились закидувати м’ячик в ціль та правильно стрибати», – хвалиться  Дарина Клімук.







































 

Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром