Рецепт доброго самопочуття від лікаря Цибульського

23 Жовтня 2020, 17:33
3787

Павло Цибульський закінчив Львівський державний медичний університет, із 2004-го працює лікарем ультразвукової діагностики. Нині його робоче місце – у Волинській обласній клінічній лікарні, де робить обстеження внутрішніх органів, суглобів і судин пацієнтів.

Специфіка роботи сформувала значною мірою ставлення лікаря до такого важливого для кожної людини чинника як здоров’я. Основне правило і порада від Павла Цибульського  хворобі краще запобігти, ніж її лікувати. Тому він вважає дієвими превентивні заходи  профілактичні огляди, коли можна виявити передумови захворювання, або його початкову стадію. Для цього потрібно  раз на пів року, або раз на рік здати аналізи, зробити ЕКГ, або інші обстеження, які має визначити сімейний лікар. Завдяки цьому значно ефективнішим буде лікування у разі виявлення якоїсь недуги на початковій стадії.

«Окрім того, це набагато дешевше, ніж лікувати людину, коли хвороба загострилася, або запущена»,  наголошує Павло Цибульський.

Він схвально оцінює практику деяких місцевих підприємств і працедавців, які запровадили регулярні профогляди своїх працівників.

«Це має стати державною програмою, підкріпленою фінансами. Бо нині медичним закладам доводиться мати справу з великою кількістю хворих, а завдяки превентивним заходам їх поменшає»,  вважає лікар Цибульський.

Також він радить за можливості дотримуватися норм здорового харчування, не зловживати алкоголем і бути фізично активними. Сам же віддає перевагу боксу. Займається не професійно, а щоб перезавантажити організм після роботи.

Свої переконання і досвід Павло Цибульський хоче застосувати і як депутат, адже балотується на місцевих виборах до Волинської обласної ради.

Читайте також: Заява «Європейської Солідарності» Волині щодо боротьби з Covid-19

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром