Боратинська громада – одна з переможниць конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

23 Жовтня 2020, 17:52
Боратинська ОТГ 3613
Боратинська ОТГ

Міністерство розвитку громад та територій України оголосило переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2020 році, який Мінрегіон вже сьомий рік поспіль проводить у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Цьогоріч зі 168 заявок з усіх областей України конкурсна комісія обрала 39 переможців. Суперництво в конкурсі здійснювалося за трьома темами. Про це йдеться на сайті Боратинської громади.

У номінації «сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад» «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища» диплом I ступеня отримала Боратинська об’єднана територіальна громада за впровадження ініціативи «ЕкоГромада: шлях змін».

Нагадаємо, що екоініціатива передбачала здійснення заходів у двох ключових сферах:
1) запровадження на базі закладів освіти системи роздільного збирання відходів та системи компостування;
2) екологічна освіта та виховання.

У рамках проєкту здійснили закупівлю контейнерів для роздільного збору відходів та облаштували майданчики для сортування відходів на базі 8 закладів освіти громади; провели масштабний еко-фестиваль Боратинської громади з інтерактивними локаціями для демонстрування різних аспектів еко-культури та поводження з відходами. Одним з ключових етапів проекту стала реалізація ініціативи щодо запровадження системи компостування відходів. На базі п’яти закладів освіти громади встановили власноруч сконструйовані компостери.

Читайте такожУ Мстишинській школі з'явилася велопарковка

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром