«Головне – не проспати Луцьк», – заключне слово кандидата в мери Дмитра Глазунова 

23 Жовтня 2020, 14:52
«Головне – не проспати Луцьк!», – заключне слово кандидата в мери Дмитра Глазунова  4132
«Головне – не проспати Луцьк!», – заключне слово кандидата в мери Дмитра Глазунова 

«Свою виборчу кампанію я завершую словами: головне не проспати Луцьк», – підбиває підсумок кандидат на посаду Луцького міського голови, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» та ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов. 

«Один єдиний шанс у нас не втратити статус Луцька як обласного центру та «вигребти» із провінції разового відвідування (а такі «дзвіночки» уже є) – це зробити Луцьк потужним  туристичним історико-культурним центром України. Усе для цього у нас є, адже ще в середньовіччі з'їзд європейських монархів відбувався саме в Луцьку.  Для цього, щонайперше, потрібно виокремити Старе місто і вдихнути в нього життя на кшталт площі Ринок у Львові. То ж, пропоную:

  1. Домовитись із підприємцями та перенести Старий ринок в іншу частину міста, наприклад на вул. Львівську, де була військова частина. А от район ГПЗ – не варіант. 
  2. Поміняти місцями військовий госпіталь та краєзнавчий музей. На вул. Шопена облаштувати Першу міську лікарню (вона була там до 1980 року) з потужним відділенням під госпіталь. Вирішити питання з Міноборони щодо передачі шпиталю громаді. 
  3. На території нинішнього госпіталю створити краєзнавчий музейний комплекс. Щонайперше, облаштувати велику залу для однієї з найбільш шанованих святинь України – Холмської Чудотворної ікони Богородиці, до якої йдуть тисячі паломників. Звернутись до релігійних ієрархів з проханням визнати цю ікону із тисячолітньою трагічною історією найбільшою реліквією України. Тоді нам і Львів позаздрить! 
  4. Створити умови для культурного розвитку Старого міста, самореалізації та зайнятості людей, а це – історичні інсценізації, проведення фестивалів, виступів волинських артистів, ярмарки та виставки-продажі виробів наших майстрів та інше.
  5. Сюди ж перенести проблемний книжковий магазин «Освіта», відкрити нові старі кафе типу «Лакомка» і «Мрія», які так полюбляли лучани. 

Тактику розроблять фахівці і спеціалісти. 

За цими рішеннями майбутнє Луцька – робочі місця, доходи в бюджет та ріст рівня життя лучан. Туризм для Луцька – це бюджетний клондайк, за яким в рази більше облаштованих прибудинкових територій, нормальних доріг, спортмайданчиків, фонтанів, сучасного медобладнання, ніж ми сьогодні можемо собі дозволити. Також ми вирішуємо проблему браку ліжкомість  та черг на медичні обстеження, вдосконалюємо роботу військового госпіталю для наших захисників. 

Хтось скаже: не можна, маячня. Я скажу: не можна красти і брехати, допустити, щоб люди стали жебраками! Для реалізації проєкту потрібні розум і рішучість. І, звичайно, Ваша підтримка! 

Заради цього проєкту варто призупинити всі бюджетні витрати, які можуть зачекати. Завтра зробимо в рази більше. Яким воно буде для Луцька? Бути Луцьку провінційним містечком, чи розвинутим обласним центром  вирішувати Вам, лучани!», – резюмував Глазунов.

Читайте також: Дмитро Глазунов звернувся до членів «Волинської обласної лікарняної каси»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром