У Художньому музеї Луцька оголосили конкурс наукових робіт

23 Жовтня 2020, 15:10
У Художньому музеї Луцька оголосили конкурс наукових робіт 3971
У Художньому музеї Луцька оголосили конкурс наукових робіт

Художній музей оголосив конкурс наукових студентських робіт «Художній музей: сторінки історії, дослідження колекцій, вивчення та професійний аналіз окремих творів із постійної експозиції музею та тимчасових виставок».

Наближається 6 листопада – день заснування у Луцьку Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею. Про це йдеться на сайті Музейного простору.

Багато років поспіль напередодні цієї дати науковці проводять традиційну культурно-мистецьку акцію «Сторінками історії Художнього музею», однак цьогоріч в умовах карантинного режиму вона проводитиметься дещо в іншому форматі.

«Оминаючи гучне святкування, концерти, моно-вистави, презентації виставок, до яких звик наш глядач, зосереджуємось нині на науково-просвітницькій та дослідницькій роботах, які теж є прекрасною нивою для реалізації цікавих ідей», – повідомляють працівники музею.

У музеї готують цілу низку подій, зокрема, оголошують конкурс написання наукових студентських робіт «Художній музей: сторінки історії, дослідження колекцій, вивчення та професійний аналіз окремих творів із постійної експозиції музею та тимчасових виставок». Його мета – популяризувати музей як культурно-мистецьку інституцію краю, сприяти вивченню історії європейського та вітчизняного мистецтва, спонукати до особистих переосмислень та індивідуальних спроб аналізу творчості художників та їхніх доробків.

Написані роботи можна надсилати до 1 листопада в електронному варіанті на e-mail: [email protected]. На переможців очікує призовий фонд, обговорення, фахові рецензії.

Кращі наукові роботи будуть опубліковані на сторінці Художнього музею у Facebook. До співпраці вже зголосились викладачі та студенти кафедри культурології Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Читайте такожОлімпіада, Харитина, Полікарп: як називали маленьких лучан 150 років тому

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром