«У лікарні має бути два керівники», – Павло Цибульський

22 Жовтня 2020, 13:55
3899

Реформи у сфері охорони здоров’я – одна з найактуальніших для волинян тем.

Про це розповів кандидат у депутати Волинської обласної ради від «Європейської Солідарності»  Павло Цибульський.  Разом із колегами-однопартійцями він спілкувався з людьми у центрі Луцька.

Зі слів Цибульського, який працює лікарем ультразвукової діагностики обласної клінічної лікарні, люди часто запитували – як потрапити до певного спеціаліста. На його думку, потрібно продовжувати реформу, започатковану щодо сімейних лікарів. В її основі принцип «гроші ходять за пацієнтом». Тобто, люди обирають собі спеціаліста, а лікарні й лікарі отримують гроші відповідно до кількості пацієнтів, а не на ліжко-місця.

Павло Цибульський вважає, що треба продовжувати і реформу децентралізації: надати на місця більше повноважень і ресурсів у різних сферах, зокрема, в медицині. Таким чином вдасться підвищити рівень надання медичних послуг у регіонах і спроможність громад.  Окрім того, час запроваджувати посаду менеджера-керівника лікарні. «Він вирішуватиме питання організації роботи закладу і фінансів. А головний лікар займатиметься медичними справами»,  наголошує Павло Цибульський.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром