Поляки навчають луцьких освітян рятувати дітей

13 Листопада 2015, 11:52
2914

У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі медичні рятувальники та вчителі з польського міста Бартошице ділилися з колегами досвідом роботи з дітьми з особливими потребами, а також навчити їх правилам надання першої медичної допомоги.

Майстер-класи з навчання дітей з аутизмом відбувся в рамках взаємної співпраці, розповіла директор навчального закладу Леся Волинець.

«І щоразу вихователі та вчителі центру отримують нові знання і навички від педагогів спеціального польського НВК, які також працюють із «особливими» дітками», – розповіла жінка.

За її словами, вже третій рік навчально-реабілітаційний центр співпрацює зі спеціальною школою міста Бартошице Республіки Польща. Протягом трьох днів перебування колег із-за кордону в закладі буде реалізовано кілька проектів.

Польські колеги привезли до Луцька подарунки: три сучасних спеціальних тренажери для відпрацювання навичок надання першої медичної допомоги. Також безплатно передали у навчально-реабілітаційний центр муляж дитини, немовляти і дорослої людини.

«Ми їздили до різних країн: у Німеччину, у Данію, бачили спеціалізовані школи у нас в Польщі. Але що нас вразило в українській школі – це особлива родинна атмосфера, вчителі дуже пов’язані з дітьми, так як і у нас в Польщі. Німці, наприклад, мають значно більше грошей і матеріалів, і школи там виглядають дуже гарно. Але там немає того особливого, сердечного підходу, який є тут і який є у нас. Тому ми хочемо співпрацювати з школою, де вчителі віддають своє серце дітям»,− наголосив директор спеціального навчально-виховного комплексу в місті Бартошице Марек Лідзінський.

Окрім практичної частини навчання, у рамках візиту польської делегації відбуваються також спеціальні лекції та семінари з обміну досвідом. Педагоги обговорюють різноманітні методи роботи з дітьми з особливою долею.




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром