Головне для Сергія Котюка – не слова, а справи

21 Жовтня 2020, 20:55
Сергій Котюк 4461
Сергій Котюк

Виправдати довіру виборців – головне завдання кожного обранця громади. Про нього ніколи не забуває депутат Волинської обласної ради Сергій Котюк, який на цьогорічний місцевих виборах знову балотується до головного самоврядного органу краю від партії «Батьківщина». Він не любить говорити про зроблене, бо головним вважає конкретні справи, які  служать людям, допомагають їм подолати життєві труднощі. Однак про них пам’ятають виборці і з вдячністю відгукуються про свого депутата.

Для нього чужої біди не буває

«Коли у нашому домі сталася біда, й одинадцять сімей залишились без даху над головою, багатьох охопив біль і розпач. Не вірили, що вдасться відбудувати наші оселі. Але на нашу біду одним із перших відгукнувся депутат Волинської обласної ради Сергій Котюк, щоб особисто оцінити масштаби пожежі. Поспілкувався, підтримав. Знаєте, ми повірили, що серед депутатів є хороші, небайдужі люди. Сергій Котюк – саме такий. Він бере близько до серця чужу біду, вболіває за земляків і обов’язково допомагає. Саме від нього ми отримали реальну поміч – Сергій Сергійович надав безкоштовно понад 10 машин піску і 20 кубометрів блоків для відновлення знищених вогнем осель. Від імені усіх жителів щиро дякую Сергію Сергійовичу. А скільки разів ми звертались до нього за юридичними консультаціями! Ніколи не рахувався з часом, завжди відгукувався на наші звернення і допомагав із оформленням втрачених документів. Сергій Котюк однозначно вартий довіри», –  розповідає Оксана Ткачук, заступник голови ОСББ гуртожитку по вулиці Сухарєва у Рожищі, де у травні цього року сталася велика пожежа.

Життя вирує там, де є дитсадок і школа

У кожному селі мають бути школа і садочок. Так вважає Сергій Котюк, адже це осередки духовності, запорука того, що у населеному пункті вируватиме життя, громада матиме перспективу для розвитку, а молоді люди не виїжджатимуть звідси у пошуках кращого життя. Тому підтримка освітніх закладів – завжди в пріоритеті у депутата.

«Наш колектив знає Сергія Сергійовича як людину слова.  Він завжди відгукується на наші ініціативи і прохання. Переконані: Сергій Сергійович завжди допомагає від щирого серця. Чи то із заміною вікон, чи то з обладнанням для шкільних кабінетів. Усім селом раділи чудовому подарунку від Сергія Котюка – новій сучасній огорожі біля школи», – каже Лариса Корнійчук, директор ЗОШ І–ІІІ ст. села Носачевичі Рожищенського району. 

Сергій Котюк – частий гість ДНЗ сіл Носачевичі і Кременець, Рожищенського коледжу, де його добре знають як мецената.

Здоровий спосіб життя – в пріоритеті

Залучення молоді до занять спортом, здорового способу життя, проведення змістовного дозвілля – серед основних програмних цілей обласного депутата. Тому Сергій Котюк завжди підтримує молодих спортсменів. Він допомагав членам футбольних клубів «Вишеньки», «Кременець», «Рожище», що в Рожищенському районі.

«Команда ФК «Рожище», яка об’єднує місцевих спортсменів вдячна Сергію Котюку за фінансову підтримку задля відродження слави рожищенського футболу. Хлопці відчули впевненість і силу, аби виступати на обласному рівні.  Приємно, коли депутат розуміє, наскільки дітям, молодим спортсменам, залюбленим у свою справу, важлива підтримка. Адже багато років спорт фінансувався за залишковим принципом. Сергій Котюк легко йде на співпрацю і завжди готовий розв'язувати проблеми земляків. Ось нещодавно надав пісок для облаштування футбольного поля на спортивному майданчику Рожищенського ліцею № 4. Добре, що маємо такого депутата, як Сергій Котюк – людину слова і діла. Його добрі справи – вагомий аргумент, щоб знову підтримати своїм голосом на місцевих виборах», – зазначає депутат Рожищенської міської ради Юрій Бенещук. 

Магістральні артерії життя

Дороги – одвічна тема. Болить вона й обласному депутату. За свою каденцію Сергій Котюк написав десятки звернень і депутатських запитів, провів безліч зустрічей щодо ремонту вулиці Промислова у Рожищі. Тому дуже зрадів, коли цю дорогу нарешті включили у перелік тих, які ремонтуватимуть цього року. Цю радість Сергій Котюк розділив і з жителями вулиці, разом проінспектувавши хід виконання ремонтних робіт.

А до цього завдяки його спонсорській допомозі вдавалось робити ямковий ремонт на дорогах від Дубища до Носачевич, у селі Носачевичі, від Носачевич до Вишеньок, по вул. Промислова у Рожищі.

Відстояв інтереси виборців

Знають Сергія Котюка як людину, яка дотримує слова, і у селі Ржищів на Горохівщині. Йому вдалося захистити місцевих жителів, обурених встановленням електролічильників із обмежувачами потужності до 1,3 кВт та чималою платою за кожен додатковий кВт. Селяни ж не мають змоги платити великі гроші за додаткові потужності. Завдяки втручанню Сергія Сергійовича було проведено принципову нараду з керівництвом ПАТ «Волиньобленерго» і досягнуто домовленостей: у Ржищеві встановили обмеження не з 1,3 кВт, а з 5 кВт.

Сергій Котюк підтримує хороші ініціативи та небайдужих людей. Розчищений міський ставок, що по вулиці Січових стрільців у Рожищі, уже третій рік радує перехожих, став улюбленим місцем рибалок. А до цього це місце відлякувало, бо було просто захаращеним болотом з непроглядними «джунглями» посеред міста.

«Добре, що знайшлася людина, небайдужа до розв'язання актуальних питань нашого міста. Велика вдячність від людей за розуміння і допомогу депутату Сергію Котюку, який повністю забезпечив спецтехніку і фінансування робіт. Своїми силами цього ми б не зробили, адже були потрібні чималі кошти. Нехай очищення цієї водойми  послужить прикладом для інших місцевих підприємців, як вкладати кошти в розвиток та благоустрій нашого міста», – говорить Федір Покидько, ініціатор розчищення ставка.

Щоразу радіє щедрому улову Олександр Юхимюк з Вишеньок. Для нього і його односельчан місцевий ставок став чудовим місцем відпочинку.

«Вдячні Сергію Котюку за хорошу справу для села. Завдяки йому наш ставок не лише розчистили, а й зарибили. Зараз тут рибалять від малого до старого. Підтримуємо Сергія Сергійовича. Він вміє чути людей, ніколи не відмовляє в допомозі тим, хто до нього звертається, – каже Олександр Степанович. 

Недаремно кажуть, що про людину краще говорять її вчинки. Сергій Котюк переконаний: якщо береш на себе депутатські обов’язки, то виконуй їх чесно і добросовісно. Нині він має повне право знову звернутися за підтримкою виборців, бо має знання, досвід, можливості, а головне – бажання зробити якомога більше доброго для інших людей. Право на довіру підтвердив  своїми добрими справами. А це головний аргумент підтримати його кандидатуру на виборах депутатів Волинської обласної ради від партії «Батьківщина».

Марія КРАВЧУК
 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром