Ми маємо спокійно і з чистою совістю дивитися людям в очі, – Артем Запотоцький

21 Жовтня 2020, 13:41
Артем Запотоцький – депутат Луцької міської ради, учасник Революції Гідності,  нагороджений орденом «За мужність» III ступеня 3504
Артем Запотоцький – депутат Луцької міської ради, учасник Революції Гідності,  нагороджений орденом «За мужність» III ступеня

Артем Запотоцький – депутат Луцької міської ради, учасник Революції Гідності,  нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Артем був обраний у 2015 році депутатом Луцької міської ради від міської партійної організації БПП «Солідарність».  

– Другі місцеві вибори поспіль, Ви підтримуєте одну політичну команду – «Європейської Солідарності», чому?

– Все дуже просто. На президентських виборах я агітував за Петра Порошенка. Я говорив тоді і говорю зараз, що основне, що має зміст – це рух, напрям руху. Той курс, який був заданий Порошенком, мене, мою родину та моїх близьких влаштовує повністю. Я маю на увазі, рух до ЄС та НАТО.

Ніхто не говорить про те, що буде легко. Легко не буде. Ми досі, як показує час, віримо в те, що говорить телебачення і відмовляємося аналізувати. Хоча, я приємно здивований, що багато людей вже зробили висновки після останніх президентських та парламентських виборів. А місцеві вибори власне і покажуть, чи вони зробили правильні висновки.

– Що Вами зроблено у вашій громаді, чим можете пишатися?

– Впродовж своєї каденції я працював на місто і на округ, де я живу. Я звернув увагу на речі, які комусь можуть здатися неважливими. Це питання освітлення. Один чоловік у міській раді мені колись сказав, що навіщо витрачати такі гроші на освітлення, якщо там півтора виборця. Він не розумів. Для мене це дуже важливо, оскільки це про безпеку людей.

За час моєї роботи почули і побачили такі невеликі вулиці як Північна, Кармелюка, Поморська та інші.

Я вважаю, що зробив менше ніж хотів, але більше ніж за всі попередні роки, разом взяті. Я маю на увазі свій 17 округ. Це моя особиста думка, а вибори все покажуть.

– Зараз Ви входите у першу десятку кандидатів від ЄС до Волинської обласної радиЯкі зміни є пріоритетними для Вас в громаді після перемоги?

– Щодо розвитку нашої області, то я вважаю, що у зв’язку із географічним розташуванням Волині, нам потрібно розвивати те що у нас є. Це – туризм. Ми знаходимося близько кордону. Потрібно це використовувати для розвитку економіки, створення робочих місць.

– Що може допомогти у реалізації Ваших планів?

– З досвіду можу сказати, що якщо немає команди, то немає навіть чого починати і все, крапка.

Питання полягає у тому, хто в складі тієї команди і чи працює вона на загальну ціль.

5 років тому, я йшов в одній команді з покійним Миколою Романюком. Час показав, що він не помилявся, як і не помилився я, коли пішов до нього у команду. Мені було приємно з ним працювати.

– Якими цінностями ви керуєтеся як політик?

Основними цінностями для політика, я вважаю, є розуміння того, що все проходить. Ми не завжди будемо у владі. Ми старіємо, наші діти ростуть і про це потрібно пам’ятати. Ми маємо спокійно і з чистою совістю, дивитися потім людям в очі.

Наприклад, ситуація зі Старим ринком. Я вважаю, що в першу чергу мають бути виконані усі зобов’язання міської ради перед підприємцями і потрібно, щоб були дотримані всі норми закону. Якщо договір про розташування і надання в оренду торгової точки чинний до липня чи до червня, значить він має бути до липня чи до червня. Кожна людина для себе щось планує, вони годують дітей, батьків, платять кредити. Це дуже довга історія, вона була не так давно.

Саме  тому важливо дивитися потім людям в очі.

– Якою бачите свою громаду через 5 років?

– Тут роботи – непочатий край. Я думаю, що рано чи пізно, ми дійдемо до об’єднання областей. Я хочу бачити нашу область європейки облаштованою та доступною. В першу чергу, для людей з обмеженими можливостями. Будь-яка цивілізована європейська країна робить наголос на таких речах.

Доступні та рівні можливості – це ключові речі!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром