Луцьком шириться «чорний піар» на кандидатів у мери

13 Листопада 2015, 10:06
2593

Громадянська мережа ОПОРА 11 листопада зафіксувала в Луцьку поширення листівок з елементами «чорного піару» проти кандидатів на посаду міського голови Миколи Романюка та Олександра Товстенюка.

Зокрема, на Театральному майдані перехожим роздавали друковані компрометуючі листівки проти Миколи Романюка під назвою: «Вибір 15 листопада: комуністичне минуле чи європейське майбутнє?», інформують в ОПОРі.

Відповідні матеріали поширюють від імені редакції інтернет-видання «Волинська правда». ОПОРА спробувала взяти коментар у журналістів видання, втім, вони відмовились коментувати ситуацію.

Нагадаємо, поширення схожих матеріалів від імені «Волинської правди» вже було зафіксовано активістами ОПОРИ напередодні місцевих виборів 25 жовтня. Тоді журналісти підтвердили, що текст, який містив негативну інформацію про цього ж кандидата, належить виданню. Втім, до поширення відповідних листівок редакція відношення не має.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували листівки з елементами «чорного піару» проти іншого кандидата на посаду Луцького міського голови – Олександра Товстенюка. Друковані матеріали під назвою «Ви ще вірите, що Палиця і Товстенюк, маріонетки олігарха Коломойського, працюватимуть на громаду?».

У них міститься негативна інформація про кандидата від політичної партії «УКРОП», з’явились у поштових скриньках жителів обласного центру в районах 33-го та 40-го кварталів 10 листопада. Відповідні матеріали не містять інформації про тираж, відомостей про замовника та особу, відповідальну за випуск.

«Нагадуємо, що відповідно до ч. 5, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію-суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями», – зазначає громадянська мережа ОПОРА.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром