Луцька «Солідарність» відзначила День вишиванки

18 Травня 2017, 20:39
4029

Традиційно в третій четвер травня українці відзначають День вишиванки. Це самобутнє свято покликане вкотре підкреслити патріотизм нашого народу, показати його унікальність, нагадати про споконвічні народні традиції та про важливість збереження українських цінностей.

Цього року Україна вдягається у вишиванку 18 травня. До відзначення цього свята долучилася й Луцька міська організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Партійці зробили колективні знімки у вишиванках та розповіли про своє національне вбрання.

«Із року в рік моя кохана дружина вишиває мені одну вишиванку. Вже маю колекцію з шести сорочок. Вишиванка, в яку вдягнутий сьогодні, – друга з коротким рукавом. Зазвичай, я маю нову вишиванку до Дня Незалежності. Сорочка, яка зараз на мені, була вишита трохи менше року тому. Вона дуже цікава. На відміну від попередніх, ця вишита бісером. Цікаве хороше полотно з льону, дуже приємна, комфортна, тепла, оскільки створена руками коханої дружини», – розповів керівник Волинської обласної територіальної організації партії БПП «Солідарність» Роман Романюк.

Голова Луцької міської організації партії БПП «Солідарність» Петро Нестерук розповів, що для нього вишиванка – своєрідний оберіг. «На сьогодні маю їх три. Маю і куплені сорочки, і вишиті рідними. Вишивають мені їх племінники. Дарують на день народження. Є вишиванки, виконані різними кольорами. Сьогодні вдягнутий у подаровану сорочку», – розповів Нестерук.

«Минулого року День вишиванки я святкувала в Донецькій області. Цього року на це свято – тут. Як у кожній родині, вишиванка сьогодні є не одна. Цю сама вишила бісером. Є багато вишитих хрестиком», – зазначила голова жіночого крила партії БПП «Солідарність», директор Луцького НВК ЗОШ І–ІІІ ступенів № 24-технологічний ліцей Юлія Гринчук.



Колега Юлії Гринчук, член жіночого крила БПП «Солідарність» Таїсія Кириченко розповіла про справжнє свято, організоване до Дня вишиванки у їх школі. «У нашій, 24-ій, школі сьогодні справжнє свято. Працівники всієї школи прийшли у вишиваному вбранні. Влаштували розваги для дітей. Вони стріляють із луків, займаються історичним фехтуванням, смакують солодкою ватою. Для них це справжнє свято».

«Важко сказати, скільки маю вишитих сорочок, але точно їх більше десяти. Зізнаюся чесно, вишиванок ніхто мені не вишиває – всі куплені. Обираю ті, які мені тішать око. Є вишиванка чорного кольору, є вишиванка з символами, притаманними Слобожанщині. Останню мені подарували. Та й взагалі подарованих сорочок маю багато. Купую сорочки тоді, коли мені хочеться, без прив’язки до дат», – поділився голова Володимир-Волинської районної ради, член партії БПП «Солідарність» Роман Гук.

Своїми думками про День вишиванки поділився ще один представник партії БПП «Солідарність» Роман Мулярчук: «Родина живе в областях Західної України. Тому традиція носити вишиване вбрання, відповідно, прижилася. Маю чотири вишиванки. Одягаю їх в основному на родинні та державні свята».



«Сьогодні відзначаємо прекрасне свято. Вишиванка – наш національний одяг. Я думаю, що всі українці пишаються, вдягаючи вишиване вбрання. Як на мене, це потрібно робити не лише в свята, але й просто, не орієнтуючись на події. Маю дві вишиванки. Одну подарувала мама, одну – дружина. Обидві сорочки дуже красиві», – зазначив член партії БПП «Солідарність» Сергій Романчук.

До відзначення Дня вишиванки долучилися й представники молодіжного крила партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» на чолі з головою Олександром Новаком.



«Вишиванка – справжній символ українського народу, адже вона демонструє зв’язок минулого із сучасністю. Приємно, що кожного року все більше молодих людей починають усвідомлювати важливість збереження національних цінностей і традицій та долучається до святкування Дня вишиванки», – зазначив Новак.

До відзначення Дня вишиванки у столиці приєдналася і прес-секретар Волинської обласної територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Анна Єкименко-Поліщук разом із помічниками народного депутата України з фракції Блок Петра Порошенка Дмитра Лубінця та самим нардепом.





 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024