Словаччина, Буковель, Угорщина: лучанин готується до чемпіонату світу зі стрітболу

18 Травня 2017, 19:32
2714

Гравець «Волиньбаскета» Максим Дейна проходить тренувальний збір у складі збірної України (U-18) з баскетболу «3 на 3», яка уже за півтора місяці візьме участь на світовому стрітбольному форумі.

Чемпіонат світу з «вуличного баскетболу» серед юніорів до 18 років відбудеться з 28 червня по 2 липня у китайському місті Ченду. Українська збірна успішно кваліфікувалась на ці змагання і зараз посилено готується до них.

Зокрема, у рамках тренувального збору наші стрітболісти уже взяли участь у турнірі, що відбувався у місті Кошице, Словаччина. Там хлопці склали зброю на стадії чвертьфіналу, поступившись майбутнім фіналістам змагань, які до того ж були їх господарями.

Як розповів сам Максим Дейна, для кожного з учасників словацького турніру важливий, перш за все, досвід, адже на вітчизняному рівні усі суперники більш-менш знайомі.

«За кордоном ми уже не знали чого очікувати. Утім, результат розцінюємо позитивно, адже до змагань підійшли у дещо оновленому складі. До того ж, у нас було лише три тренування, де ми працювали з м’ячем. Усі інші заняття проводили для того, аби підтягнути фізичні кондиції, адже стрітбол потребує більше сил та концентрації, аніж звичайний баскетбол», - пояснив лучанин.

Зараз команда знаходиться на тренувальному зборі у Буковелі, а вже за два дні візьме участь у турнірі, який відбудеться у Ходмезовашархеї, Угорщина. Ці змагання стануть кваліфікацією на цілу серію престижних стрітбольних турнірів WTM Series. Однак, головна мета команди – як слід підготуватися до чемпіонату світу.

До слова, Максим Дейна – не єдиний представник Волині у збірній, адже очолює її якраз один із тренерів «Волиньбаскета» Володимир Журжій.  












 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром