«Головне – самовіддано працювати і бути чесним із собою та людьми», – Роман Романюк

19 Жовтня 2020, 09:10
Роман Романюк 6882
Роман Романюк

Дві вищі освіти, тринадцять років на керівних посадах, політична та громадська активність, прагнення змін і готовність діяти. Який він – кандидат у депутати Волинської обласної ради по округу № 2 Роман Романюк? Чи можливе ідеальне поєднання ділового чоловіка, політика і сім’янина? Відверто – з першою особою.

Усі 35 років життя Роман Романюк провів у Луцьку. Тут у 2002 році закінчив школу, здобув дві вищі освіти (2007 року – з відзнакою Луцький технічний університет за спеціальністю «Фінанси», 2018 – Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки – за спеціальністю «Юрист»), створив сім’ю, будував кар’єру.

Тринадцять років на керівних посадах

«За місяць до отримання першого диплома про вищу освіту я вже мав робоче місце – був заступником директора обласної дирекції Правекс-Банку. Ще у 2006–2007 роках, коли тільки став доступним Інтернет, я моніторив вакансії і натрапив на оголошення, про пошук директора у Правекс-Банк. Тоді в структурі будували роботу у цікавий спосіб: серйозні посади довіряли молоді, яка ще не має досвіду. За невелику оплату праці молоді фахівці отримували велику можливість. І я за неї зачепився. Тож із 2007 по 2012 рік я працював у Правексі. Коли банк вирішив із девяти відділень залишити одне, то я теж потрапив під скорочення», розповідає Роман Романюк.

Після цього почав працювати помічником директора Державного підприємства «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс». А в лютому 2017 року був призначений на посаду директора Волинського обласного центру зайнятості, де працює й сьогодні.

Політична та громадська активність

Із 2010 по 2015 роки Роман Романюк як депутат представляв інтереси громади в Луцькій міській раді. За його словами, завдяки розумінню, підтримці та злагодженій роботі з тодішнім міським головою Миколою Ярославовичем Романюком, молодому депутату вдалося чимало досягти.

«Я ніколи не беруся за справу, в успіх якої не вірю. Не вмію працювати в пів сили, бо завжди прагну максимального результату. Тому й, будучи депутатом, я намагався ефективно представляти інтереси свого округу», каже пан Роман.

Так, за пять років депутату Романюку вдалося відремонтувати одні з перших у місті дворових територій на його окрузі. Причому не лише проїжджі частини, а й тротуари, по яких має бути зручно і безпечно пересуватися пішоходам: мамам із візочками, дітворі, дівчатам на підборах, людям із інвалідністю… Завдяки сприянню ексдепутата, двір, який із 80-х років був навіть без асфальтового покриття (просто щебінь, залитий бетоном, який із роками вимився), набув цивілізованого вигляду. Тут зявилися хороші доріжки і тротуари на Конякіна, 1523 та Федорова, 2А.

Як депутат Роман Романюк сприяв освітленню вулиць на своєму окрузі. Тоді багато дворів, які викликали страх у жителів, стали світлими й безпечними.

У 2012 році Роман очолив загальношкільний батьківський комітет ЗОШ № 25. Тут навчався він, тут сьогодні здобувають знання його обидва сини – шестикласник Роман та третьокласник Святослав. Школа – це окреме дітище, якому Роман Романюк віддає багато свого часу та сил, бо хоче, аби підростаюче покоління навчалося в комфортних умовах. Разом із батьками інших учнів працює над тим, аби спільними стараннями і з підтримкою спонсорів діти щороку відчували приємні оновлення в закладі.

Із 2014 по 2016 рік був членом громадської ради Волинської обласної державної адміністрації. Із 2015 по 2017 – член виконавчого комітету Луцької міської ради.

Чотири роки – з 2015 по 2019 роки – помічник-консультант народного депутата Дмитра Лубінця. За цей час реалізовані хороші ініціативи, задля культурного, духовного та ментального обєднання Заходу та Сходу України. Зокрема, були неодноразові волонтерські поїздки на Схід разом із командою колишнього міського голови Луцька Миколою Романюком, акція «Українська книга – на Схід», «Я – Волноваха» (прийом дітей із Волновахи у сім’ї лучан на свята та канікули), організаційна та командна фінансова участь у будівництві першого храму Української Православної Церкви Київського Патріархату у місті Волновасі…

Кандидат

Перша каденція депутата Луцької міської ради Романа Романюка тривала з 2010 по 2015 рік. Вдруге балотувався у 2015-му. Однак тоді не вдалося перемогти. «Причину шукав насамперед у собі. В той час я був керівником обласного виборчого штабу. Тож, організовуючи вибори в цілій області, мало уваги приділяв власній кампанії. Напевне, саме через це й отримав такий результат», – озираючись на досвід, робить висновки Роман Романюк.

Сьогодні Роман Романюк бере активну участь у політичному житті області та представленні інтересів лучан, які до нього звертаються. «Я нікому не відмовляю в тому чи іншому проханні. Адже лишаюся політично активним, маю багато друзів-депутатів у міській та обласній радах. Через них питання лучан виношу на розгляд сесій», – каже пан Роман. За його сприяння продовжують ремонтувати дворові території, оновлюють освітлення прибудинкових частин.

Професійний, наполегливий, чесний, рішучий… Зважаючи на посаду в державній структурі, Роман Романюк має комплексне розуміння не лише Луцька, а й всієї області. Цьому кандидату близька сфера економіки, бюджетоутворення та соціальні питання. Він має багато думок і планів, які хоче реалізувати для громади. Тому сьогодні Роман Романюк балотується в депутати Волинської обласної ради. Претендуючи на мандат, ставить перед собою ті завдання, які турбують більшість лучан і волинян. Він готовий взяти на себе відповідальність за довіру електорату та відчуває сили, бажання і можливості їх вирішити.

Син, чоловік, тато

Життєвим дороговказом для Романа Романюка завжди були батьки: «Я безмежно вдячний батькам за життя, за те, що подарували мені щасливе дитинство, навчили мене бути людиною та вірити у власні сили. Дякую Богу, що сьогодні можу порадитися з татом, відчувати турботу мами. З приємністю бачу, як тепер уже мої діти горнуться до моїх батьків, а бабуся з дідусем із нетерпінням чекають, коли внуки приїдуть у гості».

Довгий час обіймаючи керівні посади, будучи не суворим, а справедливим управлінцем, Роману Романюку все ж вдається «перемикатися», переступаючи поріг рідного дому, де його завжди чекають двоє прекрасних синів і кохана дружина.

Через постійну зайнятість доводиться жертвувати часом, проведеним із найближчими людьми. Роман Романюк каже, що запорука міцних стосунків – вміння йти на компроміс. Обов’язкова складова навіть більш складного дня – дзвінок дітям і дружині, коротка розмова і теплі слова наостанок. Сімейний день – неділя. Тоді мінімум зовнішнього світу, телефону і роботи; максимум затишку, любові і спілкування з рідними. Адже вони – найголовніші.

Розуміє, що коли стане депутатом часу на особисте стане ще менше. Бо хоче бути максимально корисним для тих, хто довірить йому свій голос 25 жовтня. Однак впевнений, що всі складнощі йому під силу. Тож Роман Романюк бере відповідальність за довіру громадян і буде робити все, аби місто, в якому живуть його найважливіші люди, було успішним, а лучани – щасливими!

 

Відгуки:

Петро Пилипюк – голова Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців:

«Волинський обласний центр зайнятості і Волинське обласне об’єднання організацій роботодавців дуже тісно співпрацюють. У нас однакові цілі: ми за те, щоб створювалися нові робочі місця, щоб була чесна конкуренція, достойна заробітна плата, щоб наші земляки не виїжджали закордон. І спільними зусиллями нам це вдається. Засвідчую від імені організації роботодавців високе визнання внеску Романа Романюка у нашу спільну справу і відповідальний, професійний підхід до вирішення поставлених завдань».

Олександр Шаварський – фінансовий директор підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна»:

«Роман Романюк нетиповий, дуже проактивний чиновник, який розуміє життя, бізнес, знає, як працюють коліщатка державної машини і в усьому ставить у пріоритет якість сервісів, за надання яких він відповідає. Орієнтований на результат, дбає про репутацію організації, яку очолює і робить кроки на випередження для того, щоб працювати ефективно.

Якщо ти очолюєш якусь обласну структуру – мусиш бути публічним. Інакше ця структура буде на задвірках усіх процесів. Роман не з такої категорії людей, які будуть на задвірках. Він публічний. Це дуже органічно в поєднанні з професійною діяльністю і спрямовується на досягнення успіху. Роман Романюк – лідер, який проявляє свій професіоналізм і впевненість у кожній справі, за яку береться».

Віктор Цейко – директор загальноосвітньої школи № 25:

«Ми вже не один рік працюємо з Романом. Як директор школи, в якій навчаються його діти, особисто переконався, що в особі Романа Романюка ми маємо керівника нової генерації і водночас хорошу людину з притаманними цінностями і пріоритетами. У нього вистачає сил та енергії поєднувати в собі ефективного керівника державної установи, турботливого батька і чоловіка, встигати вирішувати господарські та організаційні питання життя школи. Я гордий, що маю авторитетного голову загальношкільного батьківського комітету, який легко знаходить спільну мову з батьками наших учнів, із яким можна будь-якої хвилини порадитися, який справді вболіває за життя школи та працює для того, щоб вона ставала кращою, а її учням і вчителям було комфортно тут навчатися та працювати».

Олена Міщук – засновниця «Лайм Фіт Клуб»:

«Cучасний, активний, досвідчений, комунікабельний керівник, надійний соціальний партнер, енергійна особистість, яка прагне змін і готова взяти на себе відповідальність за них. Незважаючи на зайнятість, підтримує себе у хорошій фізичній формі, займається спортом і, впевнена, буде розвивати цей напрямок, коли стане депутатом. Завжди рада спілкуванню та співпраці з Романом Романюком, бо це справжній професіонал своєї справи та дійсно хороша, відкрита людина».

Володимир Якимчук – директор мережі ресторанів «Чевермето»:

«Роман Романюк нетиповий керівник державної установи. Людина, яка ніколи не сидить за сімома замками, не боїться дивитися в очі і чесно виконує свої обов’язки. Перш, ніж зробити один крок, він завжди передбачає декілька наступних. Це дуже важливо для керівника, оскільки він відповідає за величезний колектив і від нього, перш за все, залежить імідж та ефективність установи, яку він очолює. Вміє задати ритму в роботі, вміє аналізувати, завжди готовий відстояти власну позицію, але й готовий шукати компроміси в спірних питаннях. Не пам’ятаю такого, щоб Роман відмовив у консультації, підтримці. Як представник бізнесу, скажу точно: це кандидат у депутати, який достойний представляти інтереси громади».

Юлія ЛЕВЧУК

Коментарі
20 Жовтня 2020, 11:57
Лицемірний клоун і дурисвіт
20 Жовтня 2020, 13:28
Ти ба!БАБЛО недарма роздавав роботодавцям!Хвалять ніби з свого кармана давав,як Палиця.Дешевий фраєр ти ромчику
20 Жовтня 2020, 13:38
А як дивиться Романюк,як слуга народу, на легалізацію маріхуани що пропонує Зеленський?Можна буде зразу на біржі праці продавати щоб безробітні не сильно турбовались що роботи немає))))))))))))
20 Жовтня 2020, 13:44
Хочеться підстрахувати тепле місце директора оцз з корупційними схемами<br/>З з ексдепутатом міськради від бпп нестеруком мутили палєвний алкоголь на усеньку область<br/>А заскочив з подачи гунчика на баблішко біржи,тут і пішла душа в рай!А який артист! і я не я, і морда не моя
20 Жовтня 2020, 19:58
Самовіддано працювати на свій карман- це романюк вміє!Чесно брати відкати-це романюк вміє!Підтвердження на волиньінфо тісної взаємодії з роботодавцями самого&amp;quot;чесного&amp;quot; і &amp;quot;принципового&amp;quot;.І скільки ще скрито від нас кипучої і активної діяльності цього крутого&amp;quot;управлінця&amp;quot; на свій карман
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024