У Луцьку змагалися юні танцюристи

18 Жовтня 2020, 16:59
У Луцьку змагалися юні танцюристи 4306
У Луцьку змагалися юні танцюристи

У Луцьку провели третій Всеукраїнський хореографічний конкурс для дітей та молоді «Екзерсис-2020» Конкурс організували з нагоди 80-річчя Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Захід провели 17 жовтня на базі юридичного факультету ВНУ.

Участь у фестивалі взяли танцювальні колективи Волинської, Рівненської, Вінницької та Львівської області. Конкурс організували за підтримки Департаменту сім‘ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, Національної всеукраїнської музичної спілки, Волинського товариства польського мистецтва «Барви рубежів», Волинського осередку Національної Хореографічної спілки України.

Після офіційного відкриття конкурсу керівництво ВНУ та танцювальних колектів запросили гостів переглянути флешмоб «Україно моя».

Учасники фестивалю виступили у таких номінаціях: «Народний танець», «Класичний танець», «Естрадний танець», «Сучасний танець», «Інші хореографічні форми». Через карантинні обмеження виступи учасників трансювались для глядачів в онлайн-форматі.

«Ми розуміємо, що керівникам танцювальних колективів дуже складно пристосуватись до умов карантину, зберегти репертуар, фізичну і танцювальну форму вихованців. Однак, найбільш бракує танцівникам саме виступів на сцені у складі рідного колективу. Тому особливо старанними і щирими були у цей день наші конкурсанти. Ми щиро дякуємо їм за яскраві, натхненні виступи, а їх керівникам – за високий професіоналізм», – поділилась враженнями організаторка конкурсу, завідувачка кафедри хореографії факультету культури і мистецтв. Леся Косаковська.

Після завершення конкурсної програми журі нагородили переможців. Цього року володарем гранпрі став Народний художній ансамбль танцю «Барвінок» Ковельського палацу учнівської молоді імені Івана Франка.







 

Ірина КРИВОРУЧКО

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром