Юлія Вусенко про ситуацію з відкриттям в пологовому госпіталю для хворих на COVID-19

17 Жовтня 2020, 20:53
4089

Депутати Луцької міської ради у четвер, 15 жовтня, більшістю депутатського корпусу прийняли рішення про створення тимчасового інфекційного стаціонару для лікування хворих на COVID-19 у Луцькому клінічному пологовому будинку

Депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко вважає, що рішення про пологовий винесли публічно дуже поспіхом

«Сесію зібрали й більшістю «за майбутнє», колишніми укропами, а точніше прислужниками за майбутнє проголосували, хоча лікарі просили цього не робити і мешканці міста теж не підтримують це, як остаточний варіант. Потім виконавчий комітет звернувся в поліцію, написавши заяву на можливо ймовірний злочин керівника!!! і я вперше за п’ять років побачила, як поліція «контролює виконання рішення міської ради»! Після розмови з керівником вони просто наглядачами стояли, бо попередили, що будуть стояти поки рішення не виконають», – написала Юлія Вусенко.

Юлія Вусенко повідомила, що вчора, 16 жовтня, під наглядом поліції всі поверхи персонал пологового звільнили. Каже, що жінки медсестри та медперсонал носили ліжка і звільняли палати, які так довго робили найкращими в області для породіль.

«Хто завтра поїде народжувати в заклад, де поряд хворі на таку інфекцію, маючи ще перинатальний в місті? очевидно  ніхто. Тобто, очікуємо переповнення перинатального і лікарів без роботи  в пологовому! На 16.00 зібрана була нарада в ОДА, де була я і можу озвучити, що керівниця закладу госпіталю інвалідів війни сказала, що не проти ковідного лікарні на базі її шпиталю та зауважила, що потрібно доробити другий ліфт, що не працює, встановити кисневі точки і відокремити живлення під лікарню, бо сьогодні їхні потужності є замалими. Тобто – сім місяців ми не робили нічого для оснащення і напрацювання варіантів додаткових ліжко-місць знаючи ще в січні про другу хвилю хвороби коронавірусу»,  додала депутатка.

Юлія Вусенко написала, що саме через цю причину прийшли в готовий, один з найкращих в Україні пологових будинків, і зухвало нагинаючи колектив говорять, що цей ковідний центр буде в пологовому.

«А лідер партії «За майбутнє» при цьому, ще й на плюсах в передачі право на владу піариться створеним ним шпиталем на 200 місць, не уточнюючи, що персонал без роботи й породіллі в небезпеці. В небезпеці густонаселений мікрорайон та ще й люди, що лежать в обласній клінічній лікарні. Логіки, окрім версії, що питання в приміщенні, яке після ковіду пологовому не віддадуть, я особисто – не бачу», – пояснила політикиня.

Депутатка додає, що лікарня у Боголюбах не переповнена, тому, не бачить перешкод для реалізації питання розміщення ковідного шпиталю в окремо стоячому госпіталі інвалідів війни!!!

«А, і на останок - чули б ви як бідкалися голова обласної ради і голова обласного управління охорони здоров’я разом із ведучим сесії Луцьк ради Григорієм Олександровичем, що вони просто цілодобово працювали весь цей час і тому сьогодні у нас ось такий є ідеальний варіант для випадку збільшення кількості хворих», – зазначила депутатка.

Юлія Вусенко додає, що не логічно використовувати приміщення пологового, коли є інші варіанти.

«Соромно і дуже сумно. А ще досить показово! Показове голосування, показове одноособово прийняття рішення, показово не бачать і не хочуть зробити варіант розміщення в менш густонаселеному мікрорайоні та ще й в окремо стоячому приміщенні при згоді керівника і це прикриваючись тим, що ми в небезпеці! Так, я теж дуже переживаю, щоб кількість захворювань була для нас посильною і ми змогли контролювати ситуацію! Так, мої близькі люди і знайомі померли уже від цієї хвороби і я знаю, що це біда», – написала Юлія Вусенко.

 

«Але породілля, маленька новонароджена дитина, вагітна жінка  це в цілому світі пріоритет і тому я не згідна із такими нічим не обґрунтованими рішеннями і такими діями луцької міської ради! Додам  керівницею ковідного шпиталю буде Лариса Духневич», –  підсумувала депутатка.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром