У Луцьку можна побачити козацькі двобої та унікальну зброю

17 Жовтня 2020, 18:00
4318 Джерело: Суспільне Волинь

Минув перший день фестивалю бойових мистецтв «Козацька слава», який триватиме у Луцьку протягом двох днів.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Головна фахівчиня обласного центру фізичного здоров'я «Спорт для всіх» Тетяна Познякевич розповіла, що у фестивалі беруть участь понад 150 учасників, які змагаються за перемогу.

Фестиваль є продовженням святкування Дня захисника України та Дня Українського козацтва. У такому форматі, як цього року, його організовують вперше. На чотирьох локаціях будуть відбуватися спортивні бої з ММА, козацькі двобої та лицарські.

«Зокрема, тут два майданчики татамі та один октагон. Для дітей проводять різні майстер-класи, можна скуштувати козацького кулешу», – каже Тетяна Познякевич.

Учасники фестивалю приїхали з різних куточків України: Одеси, Вінниці, Маріуполя, Києва та навіть з закордону. Зокрема, учасник Пауло Скалья, приїхав до Луцька з Італії. Спортсмен змагатиметься у бою з ММА. Каже, що йому важко битися з українцями, бо в них хороший рівень підготовки.

Про військову зброю різних історичних періодів – крем'яні рушниці та пістолі розповідає представник «Козацького стрілецького братства» Тарас Беркуч. Каже, що найбільше навколо його експозиції – дітей. Вони активно просять навчити їх розбирати та збирати автомат Калашникова. Старші відвідувачі фестивалю цікавляться історією, зокрема, розпитують про історичний мундир полку УНР, який також представлений в експозиції.

Читайте також: У селі Крупа відкрили спортивний майданчик

Коментарі
17 Жовтня 2020, 22:01
Автор, не Беркуч, а Перчук.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром