Чи користуються лучани новою системою демократії

13 Листопада 2015, 11:03
3204

Станом на 12 листопада  на сайті електронних петицій зареєстровано 26 різноманітних звернень,одне з яких вже набрало більш як 300 голосів. 

Район.Луцьк дослідив, наскільки активно лучани використовують нові можливості та які проблеми міста порушують у своїх зверненнях.

Загалом більшість петицій, що перебувають на стадії збору підписів, стосуються благоустрою та будівництва (13 звернень). Лучани просять зупинити руйнацію будинку родини Гольдшмітів, облаштувати підземні переходи на Театральній площі, навпроти гіпермаркету «Там там» та поблизу кінотеатру «Промінь». А також  очистити місто від реклами, ліквідувати квітковий ринок на проспекті Волі та прибрати яскраву вивіску «Секонд-хенду» з головної пішохідної вулиці. 

«Старий ринок – клоака у центрі міста»  – так назвав свою петицію Павло Іващенко. У зверненні лучанин пропонує перенести базар із центру міста, а на місці ринку облаштувати площу для проведення ярмарок та фестивалів. Петиція ще за день завершення голосування набрала 385 голосів із 300 потрібних.

Чотири петиції стосуються транспорту та доріг у місті. Лучани зазначають, що хочуть бачити графік руху таксі на кінцевих зупинках, встановити «лежачих поліцейських» біля житлових будинків на вулиці Рівненській.  А також припинити паркування автомобілів на зупинках та перенести зупинку громадського транспорту біля готелю «Україна» на її попереднє місце.

Є петиція, що стосується охорони праці та соціального захисту. Працівники ринку хочуть, аби їм дозволили зробити неділю вихідним днем.

Також одне звернення належить до розділу «Сім'я, молодь, діти». Лучанин пропонує впровадити курси відповідального батьківства для усіх без винятку сімей.

Ще одне звернення стосується питань екології. Житель міста подав пропозицію скерувати частину коштів великих промислових підприємств на облаштування зелених зон та парків в районі їхнього облаштування.

У розділі «Інше» лучани здебільшого пропонують варіанти вдосконалення системи електронних петицій. Так, опубліковане прохання збільшити термін збору підписів електронних петицій до 90 днів, створити відповідну кнопку, аби голосувати проти петиції.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром