Богдан Шиба розповів, як вирішити проблему заторів у Луцьку. ВІДЕО

17 Жовтня 2020, 14:37
4526

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповів, як у 2007 році йому вдалося вирішити проблему заторів в місті і яким чином можна усунути корки в Луцьку нині.

Про це йдеться у інтерв'ю Шиби із журналістам Олегом Криштофом та Анастасією Качиною.

«На жаль, вже останні роки в Луцьку дотримуються такої думки, що єдиний спосіб вирішити проблему заторів – це розширення вулиць. Пропонується навіть проспект Волі розширити – від вулиці Шопена до Київського майдану. Хоча там якраз, на тому відрізку, корків майже не буває», – почав Богдан Шиба.

За його словами, у 2007 році у центральній частині Луцька було дуже багато корків. Не можна було проїхати біля ЦУМу, на проспекті Волі, на під'їзді до Театрального майдану.

Цю проблему вирішили за канденції Богдана Шиби, відремонтувавши вулиці Глушець, Карпенка-Карого, Ковельську і Набережну. Тоді організували рух легкового транспорту по об’їзду, аби автомобілі не заїжджали в центр.

«Оскільки там були нормальні дороги, більшість легкового транспорту об’їжджали центр. Це зменшило навантаження. Також ми ухвалили рішення виконкому, яким було заборонено з 1 січня 2008 року перевозити лучан цими переобладнаними бусиками. Замість них організовано почали курсувати маршрутні автобуси. Таким чином проблема заторів була усунута», – розповідає кандидат на посаду Луцького міського голови.

Проблему заторів, яка є в Луцьку зараз, на думку Шиби, потрібно вирішити в такий же спосіб. Тобто організувати рух транспорту так, аби легковий, транзитний транспорт не рухався центральними вулицями міста.

«Це має бути організовано системою знаків різних, організацією на деяких вулицях одностороннього руху. Тобто легковий транспорт не має потрапляти в центр, натомість має бути краще організований рух громадського транспорту», – вважає Богдан Шиба.

На думку кандидата на посаду Луцького міського голови, потрібно також знайти порозуміння із рухом приміських автобусів центром Луцька. Адже міська рада не хоче пускати ці маршрутки в центр міста, а обласна адміністрація навпаки дозволяє. 

«Ту проблему треба вирішити по-доброму. Організувати рух так, щоб було зручно і людям, які приїжджають із приміських сіл і від’їжджають потім на вечір, і щоб це не заважало тим лучанам, які тут живуть, в центрі в першу чергу. Бо ж коли затор, всі гази йдуть догори – в квартири лучан. То проблему треба вирішити не просто розширенням вулиць або облаштуванням нових вулиць, а серйозною організацією руху транспорту», – каже Богдан Шиба.

Кандидат на посаду Луцького міського голови нагадав, що схема організації руху транспорту є однією із складових генерального плану, який був розроблений ще у 2009 році.

«Тобто не треба видумувати велосипед. Треба виконувати генеральний план», – наголосив він.

Читайте також: Ідея-фікс – заможний Луцьк. Візія міста Богдана Шиби

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром