Луцьку повернуть символи міста – «Лакомку» і «Мрію»

17 Жовтня 2020, 12:55
4157

Кандидат на посаду Луцького міського голови, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» та ВОГО «ВОЛК» Дмитро Глазунов поділився своїм баченням розвитку старого міста.

«Головне для нашого старого міста – вдихнути в нього життя», – зазначає кандидат. За його словами для цього, зокрема, потрібно:

  • перенести Краєзнавчий музей із вулиці Шопена на місце гарнізонного військового госпіталю;
  • облаштувати гарну локацію в стилі «ностальжи», скажімо «Місце зустрічі»;
  • повернути місту його багаторічні символи – кафе «Лакомку» та «Мрію»;
  • зробити книжковий магазин «Освіта» із окремим відділом для волинських видавців;
  • облаштувати велику залу для Холмської Чудотворної ікони Богородиці, до якої щороку йдуть тисячі паломників. Наразі цей один із найшанованіших образів зберігається в маленькій кімнатці.

«Також пропонуватиму наступній раді звернутись до православних ієрархів України з пропозицією визнати Холмську Чудотворну ікону Богородиці найбільшою православною реліквією України. І вона буде в Луцьку!!!  Ось Вам і туристична привабливість і культурний центр України! До прикладу, вивезена росіянами з України Вишгородська ікона Богородиці зберігається в Третяковській галереї у Москві і проголошена найбільшою реліквією Росії», – додає Дмитро Глазунов.

Також він пропонує, значно більшу увагу звернути на історичні пам'ятки Старого міста. Зокрема, місця пов'язані з Лесею Українкою, місце розстрілу в'язнів луцької тюрми, зробити доступними для туристів експозиції Луцького замку, зокрема у вихідні зробити доступ безплатно.

На місці краєзнавчого музею по Шопена політик пропонує створити Першу міську лікарню (бо друга є),  тому що потужностей однієї міської лікарні лучанам не вистачає. До речі, там  була лікарня до 1980 року.

«Вкласти гроші в здоров'я лучан!  Не може бути в держави вищого пріоритету, ніж здоров’я її громадян», – підсумував кандидат.

Читайте також: Погляд зсередини: Дмитро Глазунов про Луцький пологовий будинок і проблему коронавірусного шпиталю

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром