Військовій частині у Луцьку бути, – заступник командувача Повітряних сил ЗСУ

18 Травня 2017, 08:06
11131

До Луцька вирішили перевести 204-у Севастопольську бригаду тактичної авіації імені Олександра Покришкіна – військову частину А 0959. 

Під керівництвом голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика у стінах основної адмінбудівлі краю 16 травня 2017 року відбулась узгоджувальна службова нарада щодо передислокації військової частини А 0959 на Волинь, інформує сайт Волинської ОДА.

Варто зауважити, що це вже третя нарада такого штибу. Тож, серед присутніх народний депутат України Юлій Мамчур (у 2014-му році саме він був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь», котра розміщувалася на території АР Крим), представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил і командування Повітряних сил ЗС України, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та заступники Луцького міського голови.

Під час наради Юлій Мамчур коротко розповів про те, що проблема місця перебування зазначеної бригади виникла після її вимушеного переміщення з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим приблизно на початку травня 2014 року.

– На першому етапі планувалося вирішити це питання шляхом передислокації частини до Дніпропетровська, нині – Дніпро. Однак, у силу деяких причин ми не змогли цього реалізувати, – зауважив нарднп.

Як з’ясувалося, пропозицій щодо потенційних місць дислокації бригади було безліч. Одна з них – переміщення до обласного центру Волині, де є військовий аеродром. До слова, в 2014-му році, як і зараз, летовище перебувало в доброму стані й активно експлуатувалося.

– Поспілкувавшись із місцевими органами влади та головами обласних адміністрацій, можу сказати, що найбільш конструктивно та відповідально до наших прохань поставилися на Волині, – продовжив Юлій Валерійович. 

Відзначив народний депутат і той факт, що місцеві бізнесмени мають власні пропозиції щодо того, як найкраще вирішити питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців. Позаяк у інших регіонах України нічого подібного не було запропоновано.

По тому, учасники наради прискіпливо обговорили, які кроки зроблені, аби бригада могла повністю передислокуватися на Волинь, та яких іще заходів слід ужити.

На завершення ж заходу Володимир Гунчик підкреслив:

– Ця нарада – остання перед прийняттям рішень у Кабінеті Міністрів України. Відтак, нам слід чітко розуміти зобов’язання кожної сторони, аби в рамках підготовки змін до Державного бюджету 2017 року за допомогою народних депутатів ми мали змогу внести зміни до головного фінансового документу країни, а відтак – визначитися з бюджетними призначенням на розбудову військового містечка.

Далі питання розміщення на території фондів військового містечка № 71, що в Луцьку, військової частини А 0959, розбудови інфраструктури зазначеного містечка та цивільного аеропорту, а також забудови житловими будинками вивільненого військового містечка № 51 порушуватимуть у Міністерстві оборони України, Кабінеті Міністрів та Адміністрації Президента України, метою цієї наради  було – ретельно обговорити найдрібніші деталі щодо зазначених вище процесів.

– Військовій частині у Луцьку бути, – такими словами заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України Аркадій Вашутін завершив службову нараду.

Читайте також: Поліщук і Пустовіт попозували на фоні військових літаків

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром