Колекція Художнього музею у Луцьку поповнилась новими творами

16 Жовтня 2020, 15:16
3057

Колекція Художнього музею у Луцьку поповнилась трьома творами знаної у світі художниці та українки – Христини Козюк, яка нині мешкає в Чикаго.

Твори Христини зберігаються у приватних колекціях США, Франції, Італії, Іспанії, Польщі. Про це йдеться на сторінці музею у фейсбуці.


«Сьогодні неймовірний день у музеї! Ми отримали щедрий подарунок – три твори від мисткині Христини Козюк. Христина є однією із тих, хто жертвує свої роботи або кошти з їх продажу на благочинність. Невдовзі, після оформлення усієї необхідної документації, вони поповнять музейну скарбницю образотворчого мистецтва. Так поступово, крок за кроком, працівники музею пишуть нову сторінку розвитку мистецтва початку ХХІ століття, фіксуючи імена, їх твори чи цілі колекції. Ми зворушені і сердечно дякуємо Христині Козюк за такий шляхетний жест!», – йдеться у дописі.

Читайте також: Художній музей Луцька отримав цінний подаронук від колег з Києва




 

Довідково: 

Христина Козюк народилася у Чорткові (Тернопільська область). Навчалася в Національному Лісотехнічному Університеті України на факультеті дизайну. У 2005 році році переїхала до США. З 2012 року вирішила присвятити своє життя мистецтву. У квітні 2017 року Христина Козюк виграла Міжнародний грант, а з ним – перебування протягом місяця у Франції. Результатом цього стала поява низки творів малярства, натхненних французькою весною.

Читайте також: Врятований принц: у Луцьку є картина знаменитого художника епохи Відродження

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром