М'який салон і порти для зарядки гаджетів: на луцькі вулиці виїде два нових тролейбуси

16 Жовтня 2020, 14:30
Новий тролейбус 4779
Новий тролейбус

Вже наступного тижня на дорогах Луцька мешканці міста зможуть побачити та проїхатися двома новими тролейбусами.

На маршрути вони виїдуть після попередніх випробувань, які зараз тривають. Про це повідомляють на сайті Луцькради.

«Чудово, що завершується процес складання перших двох тролейбусів. На мою думку, та на перший погляд тролейбуси чудові, з гарним дизайном та просторим м’яким салоном, мають комфортний хід та доступні для людей з інвалідністю. Наступного тижня ми будемо підписувати акти приймання перших двох тролейбусів і відразу поставимо їх на маршрути. До середини ж наступного року, плануємо виконати весь договір та отримати ще двадцять сім таких тролейбусів», – розповів Ігор Поліщук.

Майбутні луцькі тролейбуси можуть рухатися автономним ходом до двох кілометрів. Мають 35 місць для сидіння. Оснащені пневматичною підвіскою, що дозволяє плавно рухатися дорогою та гальмівною системою, яка чітко працює навіть в зимову пору. Оснащені камерами відеоспостереження, п’ятьма usb-портами з двома роз’ємами для зарядки мобільних телефонів, а також кондиціонерами в салоні та у кабіні водія.

Тролейбуси «Богдан Т70117» мають запас автономного ходу 0,5 км, вони є низькопідлоговими, мають відкидний трап і забезпечені місцями для пасажирів пріоритетної категорії.

Нагадаємо, що оновлення тролейбусного парку обласного центру відбувається завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування в рамках проекту «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області», який став можливим завдяки співфінансуванню Луцької міської ради та Європейського інвестиційного банку.

На заводі тривають роботи з виготовлення наступної партії тролейбусів для Луцька. Разом з тим, місто подало заявку на новий проєкт, що передбачає отримання пільгового кредиту ще на 30 тролейбусів, 6 з яких будуть з автономним ходом та їздитимуть там, де немає прокладеної мережі тролейбусних ліній.



 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром