Кияни, які ознайомились з меню, надрукованими шрифтом Брайля, тепер хочуть влаштувати гастро-тур у Луцьк

17 Травня 2017, 20:25
2192

Луцький проект Braille Studio представили у Києві, у Мистецькому Арсеналі, на міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», який проходить у ці дні.

Відео з фестивалю, що об’єднує літературу і мистецтво, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook керівник мережі Район.in.ua у CID MEDIA GROUP Наталія Пахайчук.

«Ми в Києві, нарешті, незважаючи на будь-які перепони», – говорить Віталій Ткачук – голова Волинського осередку всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії».

Він стверджує, що «дівчата зі столиці» були дуже здивовані низькими цінами у закладах харчування обласного центру Волині. За його словами, мешканців Києва особливо вразили чебуреки по 25 гривень, деруни по 20, мовляв, вони не вірять і тепер хочуть приїхати до Луцька.

Гостя фестивалю, Інеса, яка ознайомилась з меню піцерії «Тарантелла», набраним шрифтом Брайля, каже: «Мені дуже подобаються десерти, наприклад: яблучний штрудель – сто грамів, з морозивом – 22 гривні. У вас дуже низькі ціни!». А в меню пивного клубу «Карабас-барабас» її потішили назви страв «П'яний карась» і «Тверезий карась».

Дуже приємно, наголосила вона, що меню набране шрифтом Брайля: «Ти сам вибереш, а не те, що розкаже офіціантка».

Також відвідувачі оцінили меню для незрячих з луцького кафе «Аліса» – яке першим у місті зробило меню для незрячих клієнтів. 

Читайте також: «Аліса» і «Карабас-Барабас» надрукували меню шрифтом Брайля

Віталій Ткачук закликав і інші заклади харчування Луцька, Волині і України вцілому доєднуватися до цієї ініціативи, спрямованої на урахування інтересів незрячих клієнтів.

Він зауважив, що наступними, хто підтримає ідею створення меню шрифтом Брайля, стануть кафе мережі WOG. «Це, до речі, ексклюзивна інформація», – додав пан Віталій.

Деталі дивіться у відео, знятому у перший день презентації стенду Braille Studio на фестивалі «Книжковий Арсенал»:

А завтра, 18 травня, з 10.00 до 10.45, гостям фестивалю презентують першу в Україні неспеціалізовану газету шрифтом Брайля українською мовою «Сім’я і дім»

Читайте також: Унікальне видання-путівник допоможе зібрати кошти на брайль-бокс

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром