Як Лесин виш святкував 80-річчя

16 Жовтня 2020, 10:12
4345

Волинському національному університету імені Лесі Українки цьогоріч виповняється 80 років. Урочисте святкування відбулось 15 жовтня перед головним корпусом ВНУ.

Серед запрошених гостей були присутні депутати, заступники голів Волинської держадміністрації та обласної ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, консул республіки Польща у місті Луцьку Славомір Місяк та віце-консул Тереза Хрущ, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, а також директори коледжів та університетів-партнерів, відомі випускники та ветерани педагогічної праці університету.

Під час урочистої академії за сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну науково-технічну діяльність почесними грамотами, нагрудними знаками та подяками від Міністерства освіти та науки України нагородили викладачів ВНУ. З духовним благословенням звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Тут прозвучали вітання ректора та гостей, зокрема голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. Консул республіки Польща Славомір Місяк передав подяки Волинському національному університету за плідну співпрацю.

У своїй вітальній промові ректор ВНУ Анатолій Цьось побажав усім успіхів у подальшому розвитку та співпраці з університетом.

«Світ змінюється, ефективність університету залежить від його відкритості, від того, наскільки він співпрацює із владою, із бізнесом, із засобами массової інформації, із своїми партнерами як в Україні, так і за її межами», – зазначив ректор.

Святкування завершилось концертом майстрів мистецтв та художніх колективів університету.

Довідково: Луцький учительський інститут – перший на Волині вищий навчальний заклад, який у 1940 році мав всього 50 викладачів і 135 студентів. Після війни тут було всього два відділи: фізико-математичний та історико-філологічний. Першим ректором став Іван Сокур.

Читайте також: Луцький НТУ теж переходить на дистанційне навчання 
























Текст Альона БЄЛОВА

Фото Ірина КАБАНОВА
 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром